EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

אלפחורס

עוגות ומתוקים

Alfajores

Torte e dolci

את המתכון הראשון שלי קיבלתי כשהייתי בתיכון. חברה לכיתה ממוצא ארגנטינאי נתנה לי את המתכון המשפחתי לעוגיות אלפחורס ובמשך שנים הכנתי אותן לכל אירוע אפשרי. הכריסמס האחרון, שהוא לחלוטין חג של אפיית עוגיות בלתי נפסקת, היה הזדמנות טובה להיזכר במתכון המוצלח הזה. הן אומנם דורשות קצת זמן והתעסקות וחשוב מאד גם להקפיד על כמויות מדוייקות אבל כשהעוגיות האלו מוכנות, הו כמה שהן טעימות!
.

2

  • אלפחורס
    מתכון לכ -40 עוגיות
  • 300 גרם קמח רגיל
    450 גרם קורנפלור
    כפית סודה לשתיה
    3 כפיות אבקת אפייה
    225 גרם סוכר
    300 גרם חמאה
    5 חלמונים
    2 כפות ברנדי
    2 כפיות תמצית וניל
    2 צנצנות ריבת חלב
    שבבי קוקוס לקישוט
  • מנפים לקערה את כל החומרים היבשים (לא כולל הסוכר). בקערה נפרדת מקציפים חמאה רכה וסוכר עד לקבלת קרם חלק, תוך כדי הקצפה מוסיפים חלמונים, אחד אחד, ובסוף מוסיפים את הברנדי והוניל. מערבבים עם החומרים היבשים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ, קורצים עיגולים ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש על 150 מעלות טורבו במשך 5-6 דקות בלבד, העוגיות צריכות להשאר לבנות. מניחים לעוגיות להתקרר לחלוטין מבלי להוציא אותן מהתבנית – הן יוצאות עדיין רכות מהתנור ומתקשות לבד בזמן הצינון. על גבי חצי מכמות העוגיות מורחים בנדיבות ריבת חלב, סוגרים עם החצי הנותר של העוגיות ומגלגלים אותן בתוך קערה עם שבבי קוקוס.
  • ** הערה קטנה לגבי הבצק – הוא יוצא מעט מתפורר וזה בסדר. ממליצה לרדד כל פעם רק חלק ממנו. אם בכל זאת קשה לרדד אותו אפשר להוסיף מעט מים.

4

Ho ricevuto la mia prima ricetta quando ero al liceo, una compagna di classe di origine argentina mi ha dato la sua ricetta di famiglia per gli Alfajores, dolci tipici sud americani. L'ultimo Natale, ovvero la festa dei biscotti, era una buona occasione per rispolverare questa vecchia e amata ricetta. Vi dico solo che ci vuole un po' di tempo e pazienza, ma quando sono pronti, sono la fine del mondo, non meno.

1

  • Alfajores
    ricetta per ca. 40 biscotti
  • 300 grammi di farina 00
  • 450 grammi di maizena
  • 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
  • 3 cucchiaini di lievito per dolci
  • 225 grammi di zucchero
  • 300 grammi di burro
  • 5 tuorli
  • 2 cucchiai di brandy
  • 2 cucchiaini di estratto di vaniglia
  • 2 vasetti di dolce de leche
  • 1 confezione di cocco grattuggiato
  • Setacciare farina, maizena, bicarbonato e lievito. Sbattere lo zucchero con il burro morbido fino ad ottenere un composto cremoso, aggiungere uno alla volta i tuorli e infine il brandy e la vaniglia.  Unire con la farina e lavorare fino ad avere una pasta omogenea. Stendere la pasta con un spessore di ca. 0.5 cm e ricavare i dischetti. Posizionare i biscotti in una teglia foderata con carta da forno e infornare nel forno preriscaldato e ventilato a 150 gradi  per solo 5-6 minuti, devono rimanere bianchi. Una volta cotti, lasciarli raffreddare prima di toglierli dalla teglia.  Spalmare il dolce de leche su metà dei biscotti, richiudere con l'altra metà e farli rotolare in una ciotola piena di cocco grattuggiato.
    **La pasta viene un po' friabile, vi consiglio di stenderla poco per volta ma se ancora non riuscite provate ad aggiungere qualche goccio d'acqua.

5

ביס?

  1. נטלי

    התמונות פשוט מושלמות ברמות על. וזו העוגיה האהובה עלי ביקום ♥

  2. נועה

    הכי טעים בעולם! יאם יאם ועוד קצת יאם.

    בקיצור, מתכון מושלם וצילומים נהדרים כהרגלך

  3. אולגה

    שרון, עשית לי את הבוקר!
    איזה עוגיות מושלמות, והתמונות פשוט יוצאות מן הכלל – אני רוצה להיות בתוך האור הזה 🙂

  4. טעמים שרואים מכאן

    כל סיבה לחגיגת עוגיות היא מבורכת 🙂
    נראות מדהים…הזכרת לי כמה אני אוהבת אלפחורס וכמה זמן לא הכנתי 🙂

  5. וויני

    כמה שהעוגיות ניראות יפותתתתתתתתתתת!!
    אוהבת מאד את המקרם שלהם, וחייבת להודות שלא יצא לי להכין בעצמי
    יאוווו כמה עשית לי חשק!!

  6. טל

    האלפחורס יצאו מעולים!
    עשיתי כל כך הרבה מתכונים שונים וזה פעם ראשונה שיצא פשוט מדהים.
    אי אפשר להאמין כמה המתכון קל ומוצלח
    כל כך הרבה מחמאות קצרתי בזכותך.
    נכנס לפנתאון עוגיות שלי.
    תודה (:

  7. אפרת

    הי
    אפשר בלי הברנדי? או יש תחליף אליו?

  8. חיה

    האם העוגיות טובות בהקפאה?

  9. יוליה

    האם אפשר להקפיא את הבצק?

COMMENTS