שוקולטה איטלקית
Cioccolata calda
עשרים בלוגרים ישראלים נפגשים וירטואלית לבשל ביחד. רחלי קרוט (הסופר מוכשרת) יזמה את הפרוייקט ובכל פעם נבחר נושא אותו מציג כל בלוגר מנקודת המבט שלו. הפעם נפגשנו לבשל נחמה ואין באמת כמו כוס שוקו חם כדי לרומם ולחמם בעונה הקרירה והמנומנמת הזאת של השנה. הפקטור האיטלקי משדרג לרמות אחרות את המשקה התמים הזה ומשאיר הרבה אבק לשוקולית הנוסטלגית. תכירו את השוקולטה, מגישים אותה בחודשי החורף בכל בית קפה באיטליה, היא סמיכה ועשירה בטעמה ויש לה מרקם שמזכיר מעדן שוקולד. זאת הנחמה שלי, הנה המתכון:
- שוקולטה חמה
- מתכון לשני ספלים קטנים
- 2 ספלים חלב
1 ספל שוקולד מריר קצוץ
2 כפיות קורנפלור - שופכים לסיר חלב קר וממיסים לתוכו קורנפלור. מדליקים את האש ומחממים את החלב, קצת לפני שהוא מגיע לרתיחה מוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ ומערבבים בעזרת מטרפה עד שהשוקולד נמס ומתקבל משקה סמיך.
- זמן לשידרוגים: תוכלו להגיש את המשקה עם קצפת, להוסיף מעט אלכוהול/ליקר בסוף הבישול, לזרוק פנימה קוביות מרשמלו, לתבל בקינמון / תבלין חורפי אחר או כל רעיון מתוק אחר שעולה על דעתכם.
I migliori food blogger israeliani si sono ritrovati virtualmente per cucinare insieme. E' stato scelto un argomento e ogni blog ha dato la propria interpretazione personale. L'argomento è stato un cibo/piatto che allieti, che abbia la capacità di far venire un grande sorriso e scaldi il cuore. Non devo spiegarvi cosa puo fare una cioccolata calda, vero?
Questa è la mia scelta, e il mio sollievo in questi freddi giorni invernali.
- Cioccolata calda
- Ricetta per 2 tazze
- 2 tazze di latte
1 tazza di cioccolato fondete tritato
2 cucchiaini di amido di mais - Mettere il latte freddo in un pentolino e fare scogliere dentro l'amido di mais. Cuocere a fuoco lento, un attimo prima che bolla il latte aggiungere il cioccolato e mescolare finchè si sciolga e la cioccolata si addensi. Potete facilmente dare un tocco in più servendo con panna o aggiungendo un goccio di alcool a fine cottura. Anche spezie invernali come la cannella o cubetti di marshmallow all'americana sono un'aggiunta sfiziosa.
* לרשימת כל הבלוגים המשתתפים בפרוייקט לחצו כאן *
** את כוסות החרס היפות האלו יצרה בכישרון רב מרגו צורן בסין **
מוש-לם!
<3
וואו, הייתי מוכן להחליף את הקפה של הבוקר בכוס כזאת
צריכה לנסות את זה בהזדמנות…
שרון, זה מהמם ולגמרי עונה על הגדרת "נחמה"
תודה אולגה!
כל כך פשוט… וכל כך מנחם…
בדיוק ככה
ההה, הרגת אותי!
וכמה שעושה חשק להעביר את האצבע על נזילות השוקולד האלה…
אני מעדיפה לטבול בפנים את הטים טם שלך
חוץ מזה שהשוקולטה שלך נראת נחמה בכוס ועכשיו היתי שותה אותה! אז גם יש לך בלוג מקסים, אהבתי מאוד …..טוב גם לגור בקומו זה לא רע 🙂
איזה בלוג נהדר- שומרת במועדפים שלי !
והפוסט משגע!!!
איזה כיף להכיר!
תודה רבה ובהחלט נעים להכיר!
con questo freddo di oggi sarebbe perfetta!
buona serata
Alice
Grazie Alice! un bacione
נפלא נפלא נפלא
תודה תודה
הי ניסית עם תחליפי חלב למיניהם?
ומה את חושבת על אבקות השוקולטה שיש לכל יצרן קפה כמעט?