רביולי תרד וריקוטה
Ravioli ricotta e spinaci
כמה בתים ברחוב מעלינו גרה לורדנה. יש לה גינת ירק עצומה ומשגשגת, תרנגולות חופש שמתרוצצות בחצר, היא מגננת ומבשלת, היא אופה והיא לשה בצק של פסטה בעיניים עצומות. היא מנהלת אורח חיים כפרי מעורר השראה, היא משמרת את הירקות שהיא מגדלת ככה שיספיקו לשנה שלמה, היא מכינה ריבות מהפירות בגינה, היא בשלנית מדופלמת והיא לימדה אותי איך היא מכינה את הרביולי שלה!
הזמנתי אותה אליי למטבח, היא אמנם הסכימה לבוא אך לא ויתרה על חומרי הגלם והכלים אליהם היא כ״כ רגילה. היא הביאה ביצים ותרד טרי, את התבנית שלה, את המערוך שלה והכי חשוב – את הסינר שלה. תוך כמה דקות המילוי והבצק כבר היו מוכנים, מיומנות של שנים וכמויות, שעם הזמן, רק העין יודעת להעריך.
- רביולי במילוי תרד וריקוטה
מתכון ל-6 אנשים - בצק לפסטה:
- חצי קילו קמח לבן
- 4-5 ביצים
- כפית מלח
- מילוי תרד וריקוטה:
- 1.5 ק"ג עלי תרד טריים
- חופן עלי פטרוזיליה
- 600 גרם גבינת ריקוטה
- 1 כוס פרמזן מגורד
- 2 ביצים
- מלח, פלפל
- אגוז מוסקט
מכינים קודם את המילוי: מאדים את עלי התרד, מסננים וסוחטים מנוזלים. מניחים על קרש יחד עם חופן עלי פטרוזיליה שטופים וקוצצים יחד. מחממים במחבת מעט שמן זית, מניחים את תערובת התרד והפטרוזליה, מוסיפים מלח ומטגנים למספר דקות. מעבירים את העלים לקערה, לאחר הקירור מוסיפים פנימה את הריקוטה, הפרמזן והביצים. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, טועמים, ומתקנים את התיבול במידת הצורך.
מכינים את הבצק: מניחים את הקמח והמלח בערימה, יוצרים באמצע גומה ולתוכה שוברים את הביצים אחת-אחת. מתחילים ללוש את הבצק ובמידת הצורך מוסיפים את הביצה הנוספת. אם מתקבל בצק יבש מדי אפשר להוסיף מעט מים. ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד ומעט אלסטי.
מרכיבים את הרביולי: בוצעים חתיכה מהבצק, מקמחים ומעבירים במכונת הפסטה, מהחריץ העבה ביותר עד לחריץ אחד לפני האחרון. מקמחים את תבנית הרביולי, מניחים עליה דף פסטה, ממלאים את השקעים במילוי. טובלים את האצבע בקערית עם מים, ומרטיבים את המסגרת החיצונית (כך קצוות הרביולי נדבקים היטב). מכסים בעלה פסטה נוסף, מרדדים עם מערוך, הופכים את התבנית על מגבת ומשחחרים את הרביולי. בעזרת גלגלת מפרידים את הרביולי אחד מהשני. הרוטב הקלאסי לרביולי מסוג זה הוא חמאה מומסת עם עלי מרווה, פלפל שחור ופרמז'ן מגורד.
טיפ מלורדנה – אם רוצים להקפיא את הרביולי, מניחים אותם על מגש, לא צמודים מדי ולא אחד על השני, מכניסים למקפיא למספר שעות ורק שהם קופאים לחלוטין מעבירים אותם לשקית הקפאה או לקופסא אטומה. אם מכסים אותם בניילון נצמד לפני ההקפאה הם תופסים לחות שהורסת את המרקם שלהם.
Girando per Colico potete vedere nei giardini delle case tanti orti, quasi tutte le famiglie approfittano della stagione estiva per coltivare qualche verdura e raccogliere la frutta. Solo pochi riescono, come una volta, a mangiare tutto l'anno ciò' che raccolgono dal loro orto. La signora che vive poco sopra di noi e' l'esempio perfetto, ha un orto enorme, bello come un giardino con alberi da frutta, galline e anche conigli. Conserva tutto ciò che cresce nel suo giardino e cucina benissimo, non ultima la pasta! Sono stata fortunata ad averla nella mia cucina per una lezione privata su come preparare ravioli, fatti in casa, con ingredienti freschi, a km0.
- Ravioli ricotta e spinaci
- Ingredienti per 6 persone
- Per la pasta:
- 500 gr farina tipo 00
- 4-5 uova
- 1 cucchiaino di sale
- Per il ripieno:
- 1.5 Kg di spinaci freschi
- mazzo di prezzemolo
- 600 gr di ricotta
- 1 bicchiere di parmigiano gratt.
- 2 uova
- sale pepe q.b
- noce moscata q.b
Iniziare con il ripieno: Lessare gli spinaci, sgocciolarli, strizzarli bene e tritarli con prezzemolo. Aggiungere sale e farli asciugare in un tegame con un filo d'olio di oliva. Una volta intiepidita la verdura, unire la ricotta e il parmigiano grattugiato, uova, sale, pepe e una grattata di noce moscata. Mescolare bene fino a ottenere un composto omogeneo.
Preparare la pasta: Disporre la farina e formare la classica fontana, sbattere al centro le uova e aggiungere un pizzico di sale. Incorporare la farina con la punta delle dita fino a ottenere un impasto sodo e omogeneo. Se necessario aggiungere qualche goccia d'acqua.
Preparare i ravioli: Usando la macchinetta, stendere la pasta, preparando una sfoglia, farcire una alla volta. Disporre sullo stampo infarinato e posizionare il ripieno. Bagnare il dito con acqua e passare lungo il bordo (trucco per sigillarli bene). Coprire con un'altra sfoglia, premere con il mattarello e ribaltare lo stampo per far scendere i ravioli. Con l'apposita rotella separare i ravioli uno dall' altro. Condire a piacere con condimento a base di burro e salvia oppure con l'olio d'oliva e parmigiano.
Un consiglio – nel caso voleste congelare i ravioli, disporli su un vassoio, senza coprirli, mettere nel congelatore per qualche ora, e una volta congelati, metterli in un contenitore chiuso o sacchetti da frigo. in questo modo non prendono umidità.
לורדנה תגיע גם לסדנת הצילום בחודש הבא!
נשארו שני מקומות אחרונים בהחלט. אתן לא רוצות להפסיד את הפסטה שלה.
לא תהרגי אותי וזהו, וואוו, פשוט מדהים!!!
Yummi
איזה פוסט יפה ומגרה!
מדהים!
חוויה מדהימה לראות את התמונות, התמונות מעבירות סיפור חיים, הלוואי ואפשר היה לראות עוד ועוד תמונות של ההתנהלות של הגברת לורדנה.
תודה על השיתוף
נפלא וגורם לי למות מגעגועים אפילו שאני לא מאיטליה… וגם אני הייתי לוקחת סינר כזה לכל מקום אם היה לי.
איזה מטריףףףףףףף!!
מעלףףףףףףף!! זה נראה כל כך טעים ויפה. איזה כייףףףף
היי! נראה מדהים! במידה ואני לא מתחברת למרווה, איזה רוטב אפשר לעשות?
האם יתאים רוטב של חמאת עגבניות?
בהחלט יתאים. את יכולה לעשות את הרוטב חמאה גם בלי המרווה.
הי, חזרתי לעדכן, עשיתי את המתכון פעמיים!!! פעם ראשונה כמו בהוראות, קצת יצא דק מדי, פעם שניה עצרתי ברידוד בשלב 5, יצא מושלם!!! תודה רבה מתכון מנצח, עשינו ערב רביולי והיה מענג, תודה שרון!
תודה רבה על העידכון! מניחה שעובי הבצק משתנה מעט ממכונה למכונה
שלום לך.
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך ואשמח אם תעזרי לי בתשובה. בצק פסטה. כולם אומרים שצריך קמח דורום ואצלך המתכון עם קמח לבן ונראה מעולה למרות שלא ניסיתי. מה ההבדל?
ככה למדתי מסבתא של פייטרו. בדרום איטליה נהוג באמת להכין את הפסטה מקמח דורום, ובצפון מקמח לבן שנותן תוצאה קצת יותר מעודנת.
גם לי יש תרנגולות וגינה. אבל התרנגולות מחסלות לי את כל הגינה! איך היא עושה??
היי,
אם אני רוצה להכין את הרביולי ולאחר מספר שעות בודדות לבשל אותו ולצרף אותו לרוטב, אז איך כדאי לשמור את הרביולי?
תודה!
היי שירי, על מגש מקומח בפריזר (לא אחד על השני)