EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

רושטי - לביבת תפו"א שוויצרית

מיוחדים

Rösti di patate alla Svizzera

Specialità

איך שהתחלתי להתאושש ולחזור לשגרה אחרי החגים האחרונים הם שוב מגיעים והשנה הם גם יוצאים חופפים – חנוכה וחג המולד. זה אומר המון חופש, המון מתנות (מה קונים לחמות??), המון ארוחות, המון אוכל ויותר מדי שמן.
כדי למזער נזקים בכל הנוגע לנושא הטיגון אני מעדיפה להכין את הגרסא המהירה והלא מטוגנת של הלביבות ומאמצת בשמחה את המתכון השוויצרי ללעטקס – רושטי. לביבה אחת גדולה, מעט מאד עבודה וללא טיפת אחת של שמן.

3

  • רושטי – לביבה שוויצרית
    כמות ללביבה במחבת 20-22 ס"מ
  • 5-6 תפוחי אדמה
    2 כפות חמאה
    מלח פלפל
  • קולפים את תפוחי האדמה ומגררים בחורים הגדולים של הפומפייה. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים היטב עם הידיים וסוחטים. מניחים על אש בינונית מחבת כבדה ואיכותית שאוכל לא נדבק אליה (חשוב מאד להצלחת המנה), מוסיפים את תפוחי האדמה והחמאה ומערבבים כדקה שתיים עד שהחמאה נמסה. בעזרת כף עץ משטחים את תפוחי האדמה ומהדקים היטב לתחתית. מניחים ללביבה להתבשל מספר דקות מבלי לערבב. כאשר התחתית מקבלת צבע זהוב מניחים על המחבת צלחת והופכים אליה את הלביבה, מחזירים למחבת כשהצד הזהוב כלפי מעלה וממשיכים לבשל עוד מספר דקות, עד שהצד התחתון זהוב גם כן. מגישים מיד עם שמנת חמוצה ותרד מאודה ו/או סלמון מעושן ו/או ביצת עין ו/או כל תוספת אחרת שאוהבים.

Natale e Hannukah sono in arrivo e sono già in ansia per la quantità di cibo, dolci e soprattutto olio. Hannukah è la festa delle luci, ma in realtà è la festa del fritto, tutti i piatti tipici dall'antipasto al dolce sono fritti. Un vero disastro. Non riuscirò a sfuggire dalla tradizione ma ho deciso che almeno per le frittelle di patate sarà meglio utilizzare la versione Svizzera, light e senza olio, ovviamente parlo del mitico Rösti.

2

  • Rösti alla Svizzera
  • Quantità per padella da 20-22 cm
  • 5-6 patate
    2 cucchiai di burro
  • sale e pepe
  • Pelare le patate e grattarle sui fori grandi della grattugia. Aggiungere sale e pepe, mescolare con le mani strizzando bene. Mettere su fuoco medio una padella antiaderente (importante), aggiungere burro e patate, mescolare per un paio di minuti finchè non si scioglie il burro. Con un cucchiaio di legno pressare le patate in modo di coprire tutta la padella e lasciare cuocere, senza più mescolare, per qualche minuto. Quando diventa dorata la parte inferiore, girare il rösti con l'aiuto di un piatto. Rimettere in padella e fare cuocere anche l'altro lato. Servire subito con panna acida e spinaci e/o salmone affumicato e/o uovo al tegamino e/o qualsiasi altro contorno a piacere.

חג שמח
Buone feste

  1. נועה

    טעם של אמא וסבתא
    (ושמנת חמוצה!)

    פוסט מגרה עם צילומים נהדרים

  2. וויני

    אני מאד מאד אוהבת לביבות, והצילומים מעוררי תיאבון.
    אני בהחלט אנסה, במיוחד שזה עם חמאה:) אבל תתפלאי – לא בחנוכה.
    אצלנו המסורת היא לביבות גבינה מתוקות בחנוכה

  3. פיית העוגיות

    המון ארוחות, המון אוכל ויותר מדי שמן זה נשמע מעולה!
    כמה פשוט ככה טעים
    וכמו שאמרנו כולם, כרגיל צילומים יפהפיים 🙂
    שובה לב האסטטיות שלך

COMMENTS