בורמוליקוס
כל שנה בבוקר שאחרי הסדר אנחנו מתעוררים לריח בורמוליקוס שסבתא רחל מטגנת במטבח. כל אחד מבני הבית קם בתורו ועובר במטבח לגנוב בורמוליקוס או שניים עד שכולם מקיצים ומתיישבים סביב השולחן שבמרכזו צלחת עמוסה בלביבות מצה מטוגנות. אפשר לאכול אותן עם גבינה לבנה, ריבה או לפזר עליהן סוכר.
מצרכים:
4 מצות
3 ביצים
חצי קופסא קטנה של גבינה לבנה
מלח ופלפל לפי הטעם
משרים את המצות במים עד שהן מתרככות, סוחטים ומוסיפים את שאר המצרכים. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. מחממים שמן במחבת ובעזרת שתי כפיות יוצרים לביבות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
בתאבון וחג שמח לכולם!
ובכן, ניסינו. יצא מוצלח מאד.
האמת היא שזו וריאציה על המצהברייט שאנחנו מכינים. אצלנו יש גבנצ במקום לבנה וקצת חלב. החידוש הגדול אצלך הוא הרטבת המצות שעושה את כל העסק להרבה יותר נעים 🙂
שמחה שאהבתם! שנה הבאה ננסה את השידרוגים, נגמרו לנו המצות וחזרנו לשגרת הפסטה 🙂
אצלנו מוסיפים לבלילה גבינה מלוחה או בצל, תלוי מה מתחשק באותו הרגע…
ניסיון שלי להוריד כמויות שמן הצליח, ואני מטגנת בממש מעט שמן (הרבה פחות מחצי גובה).
שיהיה חג שמח וטעים
אני אנסה את השדרוג שנה הבאה! חג שמח וטעים גם לך!
אצלנו עושים את זה גם עם תפוחי אדמה וקוראים לזה בימואלוס. מגישים עם סירופ סוכר, אני מת על זה. http://zetaim.com/archives/2009/bimuelos
אנחנו מחכים לזה כל השנה!