לזניה גבינות וארטישוק
Lasagne ai carciofi e formaggi
ארוחת צהריים של חג המולד, במשפחת פציני לא שמעו על לבשל יום קודם ואין שום סבתא או דודה שמגיעה עם סירים מהבית. הכל קורה בלייב ועם פיג'מות רגע אחרי פתיחת המתנות (לעץ עם המתנות לחץ כאן). זה היום הכי עמוס בשנה במטבח של מריה (חמותי), כולם שם, יש מי שעוזר, יש מי שמפקח, מי שאוכל ומי שמנסה למדוד כמויות ולצלם בלי שידחפו לו ידיים לפריים. הכמויות עבד טוב, הצילום פחות אבל הכי חשוב, הלזניה יצאה חגיגית וטעימה להפליא.
- לזניה עם ארטישוק וגבינות
- 400 גר' דפי לזניה (מוכנים/טריים)
- 10-12 ארטישוקים בינוניים
- 1 לימון
- 2-3 עלי דפנה
- 300 גר' גבינת סקמורצה (או מוצרלה)
- 200 גר' גבינת טלג'ו (או גבינה שמנה דומה)
- חצי כוס חלב
- גבינת פרמז'ן מגורדת
- מלח ופלפל
- רוטב בשמל
- 100 גרם חמאה
100 גרם קמח
1 ליטר חלב בטמפ' החדר
מלח, פלפל ואגוז מוסקט
הכנת הרוטב: ממיסים בסיר חמאה, מוסיפים פנימה קמח מנופה ומערבבים היטב עד שהקמח נמס בתוך החמאה. מנמיכים את האש, מוסיפים את החלב ומבשלים תוך כדי ערבוב כ- 10 דקות, מוסיפים מלח פלפל ואגוז מוסקט וממשיכים לערבב עד שמתקבל רוטב סמיך ואחיד.
מנקים את הארטישוקים: חוצים את הארטישוקים לאורכם, מנקים את הלב, פורסים כל חצי לרצועות ומניחים בקערה עם מים ומיץ לימון. לאחר שכל הארטישוקים נוקו, מסננים היטב ומאדים עם מעט מים ועלי דפנה עד לריכוך בסיר או במיקרוגל. מוציאים את עלי הדפנה, מעבירים חצי מכמות הארטישוקים לבלנדר עם חצי כוס חלב, מלח ופלפל ומרסקים עד לקבלת קרם אחיד.
מרכיבים את המנה: משמנים תבנית בשמן זית, מורחים מעט מרוטב הבשמל ומניחים שכבה ראשונה של עלי לזניה (מוכנים או מבושלים לפי הוראות היצרן). מורחים את קרם הארטישוקים, מפזרים מעט חתיכות ארטישוקים, פרוסות גבינת סקמורצה וטלג'ו, מעט פרזמן ומכסים הכל בשכבה דקה של רוטב בשמל. חוזרים על אותה הפעולה עד לשכבה האחרונה של עלי לזניה אותם מכסים ברוטב בשמל, גבינת פרמזן ומעט פלפל. אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד השחמה (כ-30 דקות).
.
Nel giorno di Natale, subito dopo l'apertura dei regali si trovano tutti nella cucina di Maria (mia suocera). C'è chi aiuta, chi sorveglia, chi mangia e chi prova a misurare le quantità e fare le foto senza trovare mani di altri nel frame. Con le quantità ci sono, con le foto meno però l'importante è che le lasagne erano squisite!
.
- Lasagne ai carciofi e formaggi
- 400 gr di lasagne
10-12 carciofi
1 limone
2-3 foglie di alloro
300 gr di scamorza
200 gr di taleggio
mezzo bicchiere di latte
parmiggiano gratuggiato q.b
sale e pepe q.b
- Besciamella
- 100 gr di burro
100 gr di farina
1 litro di latte – Temp. ambiente
sale, pepe e noce moscata
Sciogliere il burro in un pentolino, aggiungere la farina setacciata e mescolare bene. Abbassare il fuoco, aggiungere il latte, cuocere mescolando ogni tanto per circa 10 min, aggiungere sale, pepe, noce moscata e continuare la cottura fino a quando la besciamella sarà bella densa.
Pulire i carciofi, tagliarli a spicchi sottili e lasciare in ammollo per qualche minuto in acqua e succo di un limone. Scolare e cuocere i carciofi nel microonde o in una pentola con poca acqua e foglie di alloro fin quando non saranno morbidi. Frullare metà dei carciofi con mezzo bicchiere di latte, sale e pepe in una crema omogenea.
Oliare una pirofila da forno e disporre uno strato leggero di besciamella. Coprire con le lasagne, uno strato di crema e spicchi di carciofi, taleggio, scamorza, parmigiano e infine la besciamella. Continuare gli strati in questo ordine e finire con un strato di lasagne coperte da besciamella, parmigiano e pepe. Infornare a 180 gradi per circa 30 minuti o finche la superficie diventa dorata.
שנה אזרחית טובה לכולם
Buon 2013 a tutti
♥
הספקתי להתגעגע. חורף טעים 🙂
חורף נעים וחמים גם לך!
Un piatto veramente squisito e ti faccio i miei più sentiti complimenti! Auguroni di cuore e ti abbraccio forte! 🙂
Auguroni anche a te cara mia! un bacione
יואואואואו! זה נראה מה זה טוב
יואואו תודה!
כבר אמרתי לך כמה שאני ירוקה מקנאה??
איזה כיך לכם שזה מה שאתם אוכלים בחגים. פתאום כל החגים שלנו מחווירים בהשוואה..
דווקא הייתי שמחה לאכול גפילטעפיש קטן וחמוד לפני הלנזיה 🙂
וואו שרוני-אני מריחה אתהלניה עד לפה!!!!!
אז הצלחתי 🙂 תודה!
אפשר מנה נראה נפלא,ינוסה בקרוב
בטח שאפשר 🙂 תודה!
נראה חלומי, וגם לחשוב על כולם במטבח, בפיג'מות, בחג….איזה מחשבה נחמדה…
זה בהחלט חג נחמד 🙂
יאמיי, מתאים לי חתיכה עכשיו
שולחת לך
מעניין מי זאת – "יש מי שמצלם" .
נראה מדהים. אצלי הלזניה – זה עלי לזניה קוטג' ורסק עגבניות מוכן….אבל עדיין טעים…
תודה, זאת אכן אני 🙂 בטוחה שגם הגרסא שלך טעימה!