עוגת ריבה בניחוח של פעם
בשיטוטי הרבים בבית אחר אוצרות מצאתי באחת ממגירות המטבח הישן של סבתא פציני שקית ובה ארבע מעטפות. על המעטפה הראשונה כתוב "דולצ'י" (מתוקים), על השניה "ורדורה" (ירקות), על השלישית "פרימי" (מנות ראשונות) ועל הרביעית "קארנה א פשה" (בשר ודגים). בתוך המעטפות מצאתי את המתכונים השונים שאספה עם השנים, חלקם כתובים בכתב ידה, חלקם מוקלדים במכונת כתיבה וחלקם גזורים מהעיתון. מיד בחרתי את המתכון הראשון שיחזיר לבית הישן את ריחות הבישולים והאפייה של סבתא פציני. הבחירה אגב, היתה מצויינת!
באיטלקית העוגה הזאת נקראת Crostata di marmellata ובעברית – עוגת ריבה
מצרכים:
300 גרם קמח
2 ביצים
150 גרם סוכר
150 גרם חמאה רכה מאד
קליפה מגורדת מלימון אחד
2 כפיות אבקת אפייה
200 גרם ריבה
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הביצים והחמאה, מוסיפים את הסוכר, קליפת הלימון, 200 גרם קמח ואבקת אפייה עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים 2/3 מהכמות לתבנית עגולה בקוטר 25 משומנת (או 6 תבניות אישיות) ומשטחים באופן שווה. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל- 15 דקות. בינתיים מוסיפים 100 גרם קמח לתערובת הנותרת ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מרדדים על גבי משטח מקומח וחותכים פסים צרים וארוכים. אחרי שהעוגה יצאה מהאפייה הראשונה, מניחים שורה אחת של רצועות בצק מסביב לדפנות התבנית, מורחים על הבסיס האפוי ריבה, מסדרים מעל את שאר פסי הבצק ומהדקים אותם לטבעת החיצונית. מכניסים לתנור לעוד 15 דקות אפייה או עד הזהבה. ניתן לפזר מעל אבקת סוכר לקישוט.
*מיני קרוסטטה בגרסה אישית*
מזכיר לי הרגל ישן לפתוח מגירות בכל ארון ובכל שידה שאני
נתקלת בהם בשוקי פשפשים בעולם..
זכית באוצר!
איזה כייף לך!
ותודה על המתכון, עוד ינוסה..
תודה! אכן אוצר משמח ומסתבר גם טעים. כיף למצוא אותך!
סוף סוף יצא לי להכין את העוגה שלך, היא היתה כל כך טעימה שהייתי חייבת לחזור ולספר. תודה על המתכון!
תודה אלה!
הי!
נראה מתכון מקסים ועושה לי חשק ללכת לאפות. שתי שאלות-
– לאיזה גודל תבנית (פאי) מתאימה הכמות?
– האם עדיף ריבות מסוימות או שהכול הולך?
תודה!
ענבר
הי ענבר!
עדכנתי במתכון את גודל התבנית – 25 ס"מ או 6 תבניות אישיות
לגבי ריבה – הכל הולך 🙂
תודה!
עוגת ריבה מהטובות שיש! אני ערבבתי כמה סוגי ריבה ויצא מהמם!
כיף לשמוע! תודה שחזרת לעדכן 😉