אוסובוקו ביין
Ossibuchi in umido
ההרים המושלגים שמקיפים את העיירה שלנו קוליקו, מסתירים לנו בחורף את השמש עד לאחת עשרה בבוקר ולפני שהיא מספיקה להאיר ולחמם היא כבר שוקעת. הימים בעונה הזאת קצרים מאד, התיירים חסרים והקור מורגש היטב, אבל כשנכנסים לבית של חמותי בתקופה הזאת מרגישים מיד את הנחמה. הבית שלה היה עד לפני כמה עשורים טובים אורווה, ויחד עם אבא של פייטרו הם הפכו אותה לבית כפרי וצנוע שנותן הרגשה מאד ביתית. הוא תמיד מקושט לפי עונות וחגי השנה ועל הכיריים, בכל צהריים, מונחים סירים עם אוכל חם ומפנק. אחת המנות המוצלחות ביותר של חמותי היא מנת האוסובוקו, שמתאימה מאד לימי החורף הקרים. ניסיתי לכתוב את המתכון עם מידות מדויקות, אבל אל תהססו לסמוך על העין ולתקן במידת הצורך לפי הטעם.
- מתכון לאוסובוקו של החמות
- 1 ק״ג פרוסות אוסובוקו עגל עם העצם
1 בצל
1 ליטר ציר ירקות/ בשר
2 כוסות יין לבן
טימין
חופן פטרוזיליה
גרידת לימון
מלח ופלפל - מקמחים קלות את נתחי האוסובוקו, קוצצים את הבצל ומטגנים יחד בסיר רחב ונמוך עם מעט שמן זית עד שהבשר נסגר מכל הצצדים. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מכסים את הבשר בציר ירקות/בשר חם, מוסיפים מלח, פלפל וטימין ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה סגור כשעה. במידה והרוטב לא הצטמצם לבשל את הדקות האחרונות ללא מכסה. בתום הבישול לפזר מעל הבשר תערובת של פטרוזיליה קצוצה וגרידת לימון. בצפון מגישים את האוסובוקו עם פולנטה חמה או עם ריזוטו מילאנזה.
** במידה ונתחי הבשר לא נכנסים בשכבה אחת בסיר, עדיף לבשל בשני סירים מאשר להניח אחד מעל השני.
Il Legnone, la montagna che sovrasta Colico, nasconde l'alba in inverno fino alle 11 di mattina e il sole prima che faccia in tempo a scaldare il paese già tramonta. I giorni sono troppo corti in questa stagione e il freddo e l'umidità si sentono tanto. Ma quando si entra nella casa di mia suocera, una vecchia stalla, fatta tutta in legno, sempre decorata con buon gusto, si sente il caldo. Non mancano mai le pentole sul fuoco, e non c'e' come un piatto caldo in una giornata invernale. Una delle sue specialità sono gli ossibuchi in umido. Qui sotto trovate la sua ricetta ma non abbiate paura di seguire il vostro occhio.
- Gli Ossibuchi della nonna
- 1 kg ossibuchi di vitello
- 1 cipolla
- 1 litro brodo vegetale/carne
- 2 bicchieri vino bianco
- timo
- mazzo di prezzemolo
- scorza di limone
- sale e pepe
- infarinare gli ossibuchi, tritare la cipolla e soffriggere con olio d’oliva in una casseruola per qualche minuto facendo colorire la carne. Sfumare con il vino bianco su fuoco medio-alto, successivamente coprire la carne con il brodo, aggiungere timo, sale e pepe, abbassare la fiamma e cuocere con il coperchio per circa 1 ora. A fine cottura cuocere per qualche minuto senza coperchio per addensare il sugo. Spolverare con prezzemolo tritato e scorza di limone e servire subito, accompagnato da una buona polenta o risotto alla milanese.
חורף נעים וחמים
*
בא לי גם להיכנס לבית של חמותך. שלמות!
וגם אני הייתי רוצה לבוא לבקר (אם היה לי האומץ לצאת מהארץ :-)…
נראה מעולה! הולכת לנסות!
נראה נהדר! הכי חורף שיש…