פסטה ברוטב פסטו
Trofie al pesto
הקיץ הגיע ועם החום והלחות בחוץ אי אפשר שלא לעבור לתפריט ארוחות קלילות ופשוטות. אחת המנות האיטלקיות היותר קייציות ומרעננות היא פסטה ברוטב פסטו. המנה המקורית מגיעה ממחוז ליגוריה שם היא מוגשת עם פסטה בצורת נחשים קצרים ומגולגלים. לפסטה הזאת קוראים טרוֹפְיה, שם שמגיע מהדיאלקט המקומי ומשמעותו "לשפשף" שזאת בעצם הפעולה שצריכים לעשות כדי לקבל את צורת הנחשים. בסרטון וידאו הזה (לחץ כאן) בחור נחמד מסביר ומדגים איך עושים את זה בקלות.
את הבצק לפסטה מכינים מקמח ומים בלבד (מתכון טבעוני), את רוטב הפסטו הכנתי מעירית ופטרוזילה שהיו זמינות בגינה אבל למי שמעדיף את גרסת הבזיליקום המקורית – פשוט להחליף את העלים במתכון באותן הכמויות.
- טרופיה ברוטב פסטו
- מתכון ל- 4 אנשים
- פסטו עירית ופטרוזיליה
- 1 כוס עלי פטרוזיליה
- 1 כוס עירית
- 1 שן שום (לרגישים אפשר לוותר)
- חופן שקדים או אגוזים או צנוברים
- שליש כוס גבינת פרמזן מגורדת
- כחצי כוס שמן זית
- מלח פלפל
- 2 כפות מיץ לימון (לוותר בגרסת הבזיליקום)
- שוטפים את העלים ומייבשים לחלוטין. במעבד מזון טוחנים היטב את הפטרוזיליה והעירית, מוסיפים את השקדים/אגוזים והשום וממשיכים לטחון, מוסיפים את הפרזמן, טוחנים ומוסיפים את השמן, הלימון, מלח ופלפל. שימו לב שהכמויות יכולות להשתנות לפי טעם אישי, רצוי לטעום ולאזן בזמן ההכנה.
** את הפסטו המקורי אגב מכינים בעלי ומכתש – לחרוצים בלבד!
- פסטה טרופיה
- 3 כוסות קמח מחיטה קשה
- כוס – כוס וחצי מים פושרים
- מניחים את הקמח בקערה, מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד שמתקבל כדור בצק אחיד ורך. גם כאן קשה לתת כמויות מדוייקות, פשוט ללוש ולתקן עם מים וקמח לפי הצורך. מקמחים את הבצק ומכסים בזמן העבודה כדי שלא יתייבש.
חותכים חתיכה מכדור הבצק, יוצרים נחש דק בקוטר של כ-1 ס"מ וחותכים אותו לקוביות גם של 1 ס"מ (ממש כמו שמכינים ניוקי). מניחים את הקוביות, כל אחת בנפרד, בחלק העליון של כף היד, מצמידים את כף היד השניה ובתנועת שיפשוף מועכים את הקוביה ומגלגלים אותה כלפי מטה, לכיוון האצבעות, עד שמתקבלת צורת נחש מגולגלת. קצת קשה להסביר במילים, מציעה לכם לעבור ישר לסרטון ההדגמה. את הטרופיה המוכנים מניחים על גבי משטח מקומח היטב, אם לא מבשלים אותם מיד אפשר להקפיא ולבשל אותם ישר מהמקפיא בלי צורך להפשיר קודם. - סיימתם להכין את הפסטה והפסטו? מרתיחים בסיר גדול מים, כשהמים רותחים מוסיפים חופן מלח גס, ממתינים לרתיחה נוספת ומכניסים פנימה את הפסטה. אחרי שהיא מתחילה לצוף לבשל עוד כדקה – שתיים, לטעום ואם היא מוכנה- לסנן. להעביר את הפסטה לקערת הגשה יחד עם שתי כפות ממי הבישול, לערבב עם רוטב הפסטו ולהגיש מיד.
. - המלצה לשרדוג – אם יש לכם כמה עגבניות שרי, אפשר לטחון כמה מהן לתוך הפסטו או לצלות אותן בתנור עם שמן זית, מלח פלפל ולהוסיף למנה.
Nonostante le pioggie infinite si sente che l'estate è già arrivata, con il caldo e l'umidità fuori casa viene la voglia di cambiare il menu con piatti più leggeri. Uno di questi piatti sono le famose trofie al pesto. Le trofie, fatte con sola farina e acqua (ricetta vegana) possono sembrare dificili da preparare ma vi consiglio di guardate questo video dove un simpatico ragazzo spiega benissimo come creare la forma arrotolata di questa pasta. Io ho modificato la ricetta del pesto in base a quello che ho trovato nell'orto, il prezzemolo e l'erba cipollina. Per la versione originale basta usare solo foglie di basilico e non aggiungere il succo di limone.
- Trofie al Pesto
- Ricetta per 4 persone
- Pesto di prezzemolo ed erba cipollina
- 1 bicchiere di foglie di prezzemolo
- 1 bicchiere di erba cipollina
- 1 spicchio d'aglio
- 1 manciata di pinoli/mandorle/noci
- 1/3 bicchiere di parmigiano grattuggiato
- mezzo bicchiere d'olio extravergine d'oliva
- sale e pepe
- 2 cucchiai di succo di limone
- Mettere nel frullatore le foglie, lavate e asciugate, del prezzemolo e l'erba cipollina, cominciare a frullare, aggiungere l'aglio e i pinoli/noci, continuare a frullare, aggiungere il parmigiano e infine l'olio, il succo di limone, sale e pepe. Le quantità sono approssimate, vi consiglio di assaggiare e correggere secondo il vostro gusto personale.
- Trofie fatte in casa
- 3 bicchieri di farina di grano duro
- Acqua tiepida q.b.
- Mettere la farina in una ciotola, aggiungere l'acqua e impastare bene fine ad ottenere un impasto liscio, omogeneo e non appiccicoso. Coprire con la pellicola mentre si lavora per non far asciugare la pasta. Tagliare una fetta dell'impasto, creare un serpente spesso ca. 1 cm e tagliarlo a cubetti sempre di 1 cm (come nella preparazione degli gnocchi). Prendere un cubetto, mettere sul palmo della mano e con l'altra schiacciarlo verso le dita. Guardate questo video per una spiegazione più chiara. Infarine bene il piano di di lavoro su cui appoggiate le trofie appena fatte. Potete anche congelare le trofie avanzate senza bisogno di scongelarle per cuocerle.
- Pronti con il pesto e la pasta? Far bollire l'acqua in una pentola, salare e gettare la pasta. Quando sale in superficie lasciare cuocere per un altro paio di minuti, assaggiare e quando è pronta scolarla. Versare la pasta in una ciotola con un paio di cucchiai dell'acqua di cottura, aggiungere il pesto, mescolare bene e servire subito.
- Un consiglio – potete frullare qualche pomodorino assieme al pesto o aggiungere pomodori grigliati con olio, sale e pepe nel piatto.
Buon appetito
♥
נהדר , אוהבת מאד
תודה
חיה
תודה חיה!
מושלם!
Che meraviglia! sara di sicuro deliziosa!!
Grazie!
אוי…זה נראה טוב!!
תודה 🙂
נראה ונשמע מעולה
אני מאדדדדדדדדדדדדד אוהבת פסטו וגם אוכלת אותו פשוט עם כפית
באמת אין על פסטו!
נראה מדהים! אף פעם לא ניסיתי להוסיף עירית לפסטו. חייבת לנסות!
תודה רבה הדר!
La semplicità e la bontà che regalano più piacere, anche in tavola…
è verramente cosi.. un bacione
מנה מקסימה בפשטותה וביופיה!
תודה טליה
הי שרון,
תודה על המתכון ועל פוסט מעורר השראה! דןדן שלי חולה על פסטו ובתור ילד שלא אוכל כלום הרעיון לעשות פסטו מפיטרוזליה ועירית בהחלט מגוון לו את האופציות 🙂 הכנתי היום ויצא מצויין! הכנתי רק את הרוטב…פסטה זה אתגר לפעם
אחרת
אפרת
היי אפרת, איזה כיף לשמוע שדןדן אהב תודה שחזרת לעדכן אותי!
שרון זה נראה מדהים! אני כל כך אוהבת את הבלוג שלך, ורוצה גם לנסות להכין את הפסטה לארוחה מחר.
למה בדיוק את מתכוונת כשאת אומרת קמח מחיטה קשה? מה השם של זה באנגלית?
אני רוצה לקנות את הקמח הנכון
היי עלמה! הכוונה לקמח מחיטת דורום שהיא קשה יותר
באנגלית זה נקרא
durum wheat flour
וזה נראה ממש כמו קמח לבן רגיל רק קצת יותר כהה. (לא להתבלבל עם הדורום – סמולינה שהוא צהוב יותר ובמרקם קצת שונה)
ואת משתמשת בסוג הקמח הזה לכל הפסטות שאת מכינה? (אני שואלת כי אף פעם לא הכנתי פסטה בבית בעצמי ואני רוצה לעבור את המחסום הזה סופסוף)
לפסטה עם ביצים אני משתמשת בקמח לבן רגיל ולפסטה בלי ביצים, כמו זאת, בקמח דורום. יש כאלו שמשתמשים בקמח סמולינה הצהוב, כאן זה משתנה בין איזור לאיזור, בין סבתא לסבתא.