EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

זוקיני מטפס - Zucchino rampicante

מאפים ובצקים

Panetteria

                                        Trovate la versione italiana sotto quella ebraica     

בעוד בארץ טמפרטורות גבוהות בחודש ספטמבר הן דבר רגיל לחלוטין, באיטליה נטען שהחודש שעבר היה החם ביותר מזה 150 שנה. העובדה הזאת זיכתה אותנו בעוד חודש פורה של ירקות טריים מהגינה והפעם הכוכב החדש הוא הקישוא המטפס. הצמח מטפס על רשתות/ גדרות/ קונסטרוקציות שונות ומשונות והקישוא גודל כלפי מטה בצורה מאורכת וצרה. אגב, זאת לא המצאה שלי, אכן קיים זן כזה והוא גדל (גם) אצלי בחצר. עם הקישוא הראשון שגדל לנו הכנתי פשטידה, המתכון לבצק לקוח מתוך מוסף ישן מאד של "שף" (בונקרית כבר אמרתי?) והמילוי ניתן לאילתור על פי מצב הגבינות במקרר והירקות בגינה.

מתכון לבצק של מיכל לוי-אלחלל
110 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
125 גרם קמח
60 גרם קמח תפוחי אדמה
חצי כפית מלח
1 חלמון
½1 כפות מים

מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר או ביד עד לקבלת בצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה (עד יממה).

למילוי
זוקיני מטפס או רגיל או חצילים/פטריות/תרד או כל ירק אחר
400 גרם תערובת גבינות רכות/קשות/שמנת
3 ביצים + 1 חלבון
מלח פלפל אוריגנו וטימין

חותכים את הירק/ות לפרוסות דקות, מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את הירקות, מתבלים במלח פלפל אוריגנו וטימין ומטגנים עד לריכוך קל. בקערה מערבבים את הביצים יחד עם הגבינות, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת מעט דלילה ומוסיפים אליה את הירקות. מוצאים את הבצק מהמקרר, מקמחים משטח עבודה ומרדדים אותו לעלה בעובי חצי ס"מ. מעבירים לתבנית טארט משומנת בקוטר 24 ס"מ (אני הכנתי בתבניות אישיות), דוקרים עם מזלג את הבצק, יוצקים מעליו את המילוי ומפזרים מעט גבינה מגורדת. אופים בתנור שחומם מראש על 200 מעלות  כ-35 דקות או עד הזהבה.

ובהזדמנות זו – גמר חתימה טובה!

Mentre in Israele è normale avere 30 gradi anche in settembre in Italia il mese scorso è stato quello più caldo degli ultimi 150 anni. Oltre al risparmio di non accendere il riscaldamento abbiamo gadagnato un'altro mese di verdura fresca dall'orto. Abbiamo seminato un pò in ritardo, però grazie al caldo di questo mese abbiamo fatto in tempo a raccogliere una zucchina rampicante! Ho deciso di fare la torta salata con una ricetta che ho trovato su una vecchia rivista israeliana (ho problemi a buttare le vecchie cose..), il ripieno è modificabile in base alla verdura e i formaggi che trovate nel vostro orto/frigo.

Per la pasta
110 grammi di burro a cubetti
125 grammi di farina
60 grammi di fecola di patate
mezzo cucchiaino di sale
1 tuorlo
1½ cucchiaio di acqua

Impastare tutti gli ingredienti fino ad ottenere un impasto omogeneo, avvolgetelo in un foglio di pellicola e lasciatelo nel frigo per almeno un'ora (fino a 24h).

Per il ripieno
Zucchino rampicante o normale o melanzane/funghi/spinaci o altra verdura
400 grammi di formaggi morbidi/duri/panna
3 uova + 1 albume
Sale pepe origano e timo

Tagliare a fette la verdura scelta, riscaldare Olio d'Oliva in una padella, dorare la verdura insieme alle spezie. Mescolare in una ciotola i formaggi e le uova con sale e pepe fino ad avere un composto non molto denso, per ultimo aggiungere la verdura. Togliere la pasta dal frigo, infarinare un tavolo di lavoro  e stendere la pasta con uno spessore di circa mezzo cm, rivestire con questa uno stampo di 24 cm di diametro (io ho usato gli stampi più piccoli tipo usa e getta). Bucherellare il fondo con una forchetta e riempire con il composto, dare una spolverata di parmigiano e mettere in forno preriscaldato a 200 gradi per circa 35 min o finchè prende un bel colore.

my default is

  1. ליעד

    יו-רק עכשיו ראיתי!! שתדעי לך שקנינו זרעים לקישוא הזה! נקווה שגם אצלנו יתפשט (:

  2. וויני

    יאוווווו כמה שזה נראה טעים ומעורר תיאבון!!
    יש דווקא עכשיו יופי של זוקיני בארץ, ומאדדדדדדדד מתחשק לי להכין את המאפה הזה.
    אני עושה לזה pin (בפינטרס)

COMMENTS

להגיב על Emilya לבטל