נפלאות המקרון
חודש שעבר קיבלתי במתנה מדודתי היקרה מיקסר קנווד מפלצתי ששינה לחלוטין את הרגלי צריכת הקמח והביצים אצלנו בבית. גודל המטבח הנוכחי שלי לא עולה על ארבעה מטרים רבועים (בלטה וחצי) שלתוכם הצלחתי לדחוס בקושי תנור, כיריים, כיור, מכונת כביסה, מקרר מיני בר, קומקום וחצי קרש חיתוך. כאב לי הלב לראות את המיקסר ממתין בארגז עד שהמטבח החדש יהיה מוכן ולמרות הצפיפות הנוראית מצאתי לו מקום, הנחתי אותו על המכונת כביסה ומאז הוא פועל ללא הפסקה. מתכון הסיפתאח היה עוגיות מקרון צרפתיות. זאת היתה הפעם הראשונה שלי ובהחלט לא אחרונה!
המתכון וההשראה באדיבות האתר הצרפתי המקסים puregourmandise
זמן עבודה: דורש זמן כלים: כנ"ל
להכנת העוגיות:
בקערה מקציפים חלבונים, בהתחלה עם כף סוכר ובהמשך מוסיפים את שאר הסוכר עד לקבלת קצף יציב.טוחנים את אבקת הסוכר, קקאו והשקדים ומעבירים דרך מסננת צפופה. מחברים את תערובת האבקות לקצף בתנועות קיפול. בעזרת שק זילוף (או שקית סנדוויצ'ים עם חור בשפיץ) יוצרים עיגולים קטנים ושווים (2-3 ס"מ) בתבניות עם נייר אפיה. אחרי יצירת העיגולים ממתינים כ-20 דקות עד שהשכבה העליונה הופכת למבריקה ומכניסים לתנור שחומם ל- 150 מעלות ל- 12 דקות (משתנה מתנור לתנור – אצלי נדרשו 16 דקות). מוציאים מהתנור, מחלקים את העוגיות לזוגות ומצננים.
להכנת המילוי:
להמיס את על החומרים בסיר פרט לאגוזים. את האגוזים לטחון ולהוסיף בסוף. לצנן ולמלא את העוגיות (עם שק זילוף או כפית). את המקרונים יש להכניס ללילה במקרר לפני ההגשה – מומלץ לעמוד בפיתוי, למחרת הם הרבה יותר טעימים, רכים ונמסים בפה.
יש לך בלוג מעניין .
התנסתי מספר פעמים בהכנת המקרון.
לצערי טרם היגעתי לשלמות מבחינת המראהץ
איני יודעת מה הסיבה למרות שאני מקפידה בכמויות ובאופן ההכנה
טמפרטורת התנור באפייה ו…..שוב לא מצליח לי.. הן עולות יפה באפיה ותוך כדי הן מאבדות גובה.
אגב השתמשתי במתכון שמציין את כמות החלבונים בגר' מה יכולה להיות הסיבה לכישלון?