עוגת דומדמניות
Torta al ribes
בסופשבוע האחרון היינו בגיבושון במשק החקלאי של המשפחה של פייטרו, שם הם מגדלים, בין השאר, מינים שונים של פירות יער. נרתמנו כולנו לקטיף הדומדמניות, אשכול לפה – אשכול לארגז ואת היום סיימנו עם שלושים ק"ג של פרי מופרד, שטוף ומוכן להפוך לריבה/ סירופ/ חומץ.
אבל רגע לפני שזה קורה, עוגה קטנה ומוצלחת במיוחד, מתכון מהעיתון של ג'יימי (הדואר הכי משמח שמגיע לתיבה שלנו), הוא משתמש בתותים מתוקים, אני בדומדמניות חמצמצות ואתם, לשיקולכם.
ותעשו מנוי, הוא גאון!
- Strawberry & Rosewater Macaroon Tart
- או בקיצור: העוגה של ג'יימי
- לבסיס:
140 גרם חמאה מומסת
170 גרם קמח כוסמין (או קמח לבן)
50 גרם קוקוס טחון
100 גרם סוכר
50 גרם פיסטוק טחון - למילוי:
140 גרם קוקס טחון
70 גרם סוכר
4 חלבונים
1 כף מי ורדים
450 גרם תותים/דומדמניות/פירות יער/…
מכינים את הבסיס: בקערה מערבבים את הקמח, הקוקוס והסוכר. שופכים פנימה את החמאה המומסת ומערבבים עד שמתקבלת תערובת פירורים. מעבירים אותם לתבנית בגודל 31 על 21 ס"מ ומשטחים בעזרת כף (או האצבעות). אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, מוציאים ומניחים להתקרר.
מכינים את המילוי: מניחים בקערה את הקוקוס הטחון, הסוכר, החלבונים ומי הורדים. מקציפים היטב עד לקבלת קרם אוורירי. מפזרים על הבסיס האפוי את מרבית הפירות (חתוכים או מופרדים) ומכסים במילוי. אופים כ-20 דקות או עד השחמה.
מניחים לעוגה להתקרר, מקשטים בפיסטוק ובפירות הנותרים.
ואם מזדמן לכם לעבור בסביבה, בואו לקטוף איתנו פירות יער, לאכול עוגות, לקנות ריבות או סתם להגיד שלום.
אנחנו כאן!
Lo scorso weekend abbiamo fatto i contadini nei terreni agricoli della famiglia di Pietro, dove tra le tante cose coltivano i piccoli frutti. Abbiamo raccolto i Ribes, un grappolo in bocca, uno nella cassetta e alla fine della giornata abbiamo avuto 30 Kg di frutta separata, lavata e pronta da essere trasformata in marmellata/sciroppo/aceto. Prima di mettersi all'opera con la marmellata, preparo una torta veloce, ricetta presa dalla rivista di Jamie (la posta più bella consegnata dal postino), lui usa dolci fragole, io ho messo gli aspri ribes, e voi? Quale frutta sceglierete?
- Strawberry & Rosewater Macaroon Tart
- o più semplicemente: La torta di Jamie
- Per la base:
140 gr. burro sciolto
170 farina di farro (oppure farina 00)
50 gr. cocco macinato
100 gr. zucchero
50 gr. pistacchi tritati - Per il ripieno:
140 gr cocco macinato
70 gr. zucchero
4 albumi
1 cucchiaio di acqua di rose
450 gr. fragole/ribes/ frutti di bosco/…
Preparare la base: unire in una ciotola la farina, il cocco e lo zucchero, versare il burro e lavorare fino ad ottenere un impasto bricioloso. Disporre la pasta in una teglia (31x21cm) e stenderla bene con un cucchiaio o con le dita. Infornare in forno preriscaldato a 180 gradi per 15 minuti. Sfornare e lasciare raffreddare.
Preparare il ripieno: battere con le fruste il cocco, lo zucchero, gli albumi e l'acqua di rose fino ad ottenere una crema spumosa. Disporre quasi tutta la frutta sulla base precotta, coprire con il ripieno e infornare per altri 20 minuti o finchè non risulta dorata. Decorare con i pistacchi e gli avanzi della frutta.
E se passate dalle nostre zone, fermatevi a raccogliere, mangiare, assaggiare le torte, comprare i prodotti dell'azienda o semplicemente salutare.
BAKE YOURSELF HAPPY
אפשר משלוח דומדמניות????
הכל טעים עם פרות יער 🙂
אהובה, תודה רבה רבה על הפרגון!! מקסימה!
נשיקותתתתת
בטח שאפשר! בדרך אליך 3>
Che dolcissimo capolavoro.. quei ribes sono il coronamento di un dolce unico e speciale! Lo proverò.. intanto complimenti e un abbraccione, amica mia!
Ciao Ely!!! Grazie mille, un bacione
תודה שלקחת חלק 🙂
תודה לך!
יואו מה זה הדבר המושלם הזה?
אני מקנאה!
זה ג'יימי
טוב, הרגת אותי עם העוגה הזאת…
הייתי טסה עד אלייך בשביל ביס 🙂
היא לא שרדה את שעות הטיסה אבל תבואי, אכין לך חדשה 🙂
לא, אין דברים כאלה! תרתי משמע: איפה משיגים בארץ דומדמניות?! 🙂
עוגה יפהפיה, פשוט תענוג!
מממ שאלה טובה, בשוק איכרים וכאלו אין? ותודה!
איזה כבוד להיות כלול ברשימה שלך! תודה 🙂 יובל.
בשמחה!
פוסט מרהיב ביופיו!!
תודה אפרתי!
נראה טעים
היי שרון
היות ובארצנו פירות יער אינם זמינים כל השנה האם אפשר להשתמש בקפואים?
אומנם לפי המתכון אפשר להשתמש בתותים,אלא שאני לא מחבבת תותים אפויים
הי ניצה
אין בעיה להשתמש בפירות קפואים, מבלי להפשיר קודם וגם הייתי מערבבת אותם עם כף קמח כדי שלא ירטיבו יתר על המידה את העוגה.
אולי בכל זאת רצוי להפשיר ולסנן קודם על מנת להפטר מנוזלים עודפים?
זאת גם אפשרות.
תודה על ההתייחסות המהירה
היי, רציתי לדעת אם לדעתך קארד הלימון יכול להוות תחליף לדומדמניות כאן?
הבלוג מקסים, תודה!
היי סתיו! אני אוהבת בעוגה הזאת את החמצמצות של הפרי ככה שנשמע לי שילוב שיכול בהחלט לעבוד. אם את מנסה תספרי לי איך יצא. תודה, שרון.
איזה צילומים מהממיםםםםם
ממש עושה חשק לקחת את הפקלאות ולהשתקע במשק השכן…
והעוגה נראית פשוט מעולה!