עלי סלק בר - Bietole selvatiche
Trovate la versione italiana sotto quella ebraica
הגענו למטבח עם העלים והתייצבנו לצידו כדי ללמוד ובעיקר להתרשם איך מכינים פסטה אוורי דיי. בתבנית חרס שטוחה ורחבה הוא אידה עם מעט שמן זית ומים את העלים שנשטפו היטב, לאחר מכן הוסיף 2-3 חתיכות פילה אנשובי בשמן, כף צלפים, כף זיתים כבושים, שן שום, פלפל חריף, מלח ופלפל ובישל הכל על אש נמוכה. בינתיים בסיר נפרד בישל את הפסטה במי מלח, דקה-שתיים לפני סוף הבישול הוסיף מעט ממי המלח לתבשיל, סינן את הפסטה כשהיא אלדנטה והעביר אותה לתבנית החרס (אפשר כמובן גם במחבת רגילה). לפינאלה של המנה הוסיף גבינת פרמזן מגורדת ושבבי גבינת ריקוטה מיושנת.
זה היה אכן שיעור מעניין וטעים במיוחד איך עשבים שבדרך כלל מוצאים את סופם תחת מכסחת הדשא יכולים למצוא את דרכם לצלחת שלנו.
~ סוף שבוע נעים ושבת שלום ~
Questa è la continuazione del post precedente in cui ho iniziato a raccontare le avventure del mio Angelo cuoco. Sabato mattina il gruppo dei cuochi esce di casa per raccogliere le olive ma viene fermato da Angelo che ha scoperto qualcosa tra le erbacce. Ha immediatamente ordinato di raccogliere le bietole selvatiche cresciute sui terrazzamenti degli ulivi.
Tornati in cucina con le bietole eravamo ansiosi di imparare una nuova ricetta uscita dal cappello dello Chef. In una teglia di terracotta fate sbollentare con poca acqua e un filo d'olio le bietole, aggiungere due o tre filetti di acciuga, un cucchiaio di capperi, un cucchiaio di olive, uno spicchio d'aglio, peperoncino, sale e pepe. Nel frattempo cuocete al dente la pasta e aggiungete un po' dell'acqua di cottura al condimento. Unire la pasta e aggiungere parmigiano grattugiato e scaglie di ricotta stagionata.
E' stato speciale poter usare l'ingrediente che fino ad oggi veniva tagliato insieme all'erba e da oggi verrà utilizzato per il piatto di "pasta everyday".
Grazie Angelo
~ Buon weekend a tutti ~
אוףףף זה ניראה מעולה להפליא!
(ה"אוףףף" בגלל חוסר הצדק המשווע שכאן בחיפה הגשומה הבוקר
לא מסתובבים כאלה אנג'לואים.. וחבל..).
לכי תדעי… הם נופלים מהשמיים
נראה טעים. שבת צ'לום.
איילה.
תודה! שבת צ'לום בחזרה 🙂
מדהים לגלות כל פעם מתכון חדש עם פסטה.
תודה וסוף שבוע מצויין
גם אני נדהמת כל פעם מחדש! סוף שבוע חורפי ונעים 🙂
ולחשוב שאנחנו פה "תקועים" עם הבולונז ביום סגרירי וגשום
לא הייתי מתנגדת עכשיו לבולונז של אריו!
אפשר להתעלף מרעב רק מלקרוא את המתכונים.
גם אני התעלפתי מהפסטה הזאת, אחת הטעימות שאכלתי!
ולקרוא את זה על הבוקר זה בכלל לא פייר!!! וגם לא פייר לחשוב שפה לא כזה רל למצוא "ריקוטה מיושנת". מזל שיש לנו פרמז'נו רז'אנו בבית מהטיול! (;
שבוע טוב!!