EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

פומלה שוויצרית

מתכונים

Ricette

אני מתה על סופרים בחוץ לארץ. אני יכולה להסתובב בהם שעות, לסרוק שורה-שורה, מדף-מדף ולהעמיס לאט לאט את העגלה במוצרים שאין אצלנו. אנחנו גרים על הגבול עם שוויץ ויוצא לנו לעבור אותו בתדירות גבוהה ולמרות זאת הסופר השוויצרי עדיין נחשב אצלי חוץ לארץ. השבוע  במחלקת הירקות מצאתי אבוקדו ופומלות מישראל שעשו דרכם הישר לקופה. האבוקדו עוד צריך להבשיל והפומלה – התחסלה מיד. כדי להישאר עם עוד קצת טעם של פומלה את הקליפות לא זרקתי והכנתי מהן על פי ההסברים של סבתא רחל קליפות פומלה מסוכרות.

מצרכים לשלוש צנצנות:

1 פומלה גדולה
1 ק"ג סוכר
3 כוסות מים
½ כפית מלח לימון

אופן ההכנה:

מקלפים את הפומלה ומסירים בעזרת סכין או קולפן את החלק החיצוני  והירקרק של הקליפה. מכניסים את הקליפות לסיר עם מים ומרתיחים, מסירים מהאש, מסננים ושוטפים היטב את הקליפות. חוזרים על פעולת ההרתחה שלוש פעמים עד שיוצאים מים נקיים. חותכים את הקליפות לקוביות קטנות ומניחים במסננת. מבשלים בסיר שלוש כוסות מים ו-1 ק"ג סוכר, לאחר ההרתחה מוסיפים מלח לימון ואת הקליפות וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שכמעט ונעלמים הנוזלים. טיפ מסבתא רחל: כדי להיות בטוחים אם זה מוכן- שמים כף בפריזר לכמה דקות, מוציאים ומטפטפים עליה את הנוזל – אם זה מתקשה מיד סימן שזה מוכן. מעבירים מיד לצנצנות וסוגרים היטב.

COMMENTS