EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

הדרכה + מיני פאי

DIY הדרכות

DIY + Mini pies

DIY

    Trovate la versione italiana sotto quella ebraica
♦ ♦  

אמרתי שחודש נובמבר הוא חודש של הפתעות, אבל לא תיארתי לעצמי כאלו הפתעות לא נעימות. גם אמרתי שאחזור ב-15 לספר על הזוכים אבל היה קשה לגרד אותי ממשדרי החדשות. אז באיחור קל אני כאן, אני רוצה להגיד תודה רבה לכל מי שהגיב והשתתף, את כולכם הכנסתי לקערה אבל רק שני פתקים נשלפו (בעיניים עצומות ובהשגחת פייטרו).

מוכנים? טה דה דה דה….

ולמי שביקש הסברים לתפירה תוכלו למצוא אותם ממש כאן (וגם כאן PDF) ואני גם משאירה לכם מתכון חביב וטעים לסופ"ש.
.

  • מיני פאי תפוחים 
    מקמח מלא וריבת שזיפונים בייתית.
  • לבצק:
  • 250 גרם קמח מלא
    75 גרם סוכר חום
    100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
    1 ביצה
    קמצוץ מלח
    1 כפית ת.וניל

בקערה מועכים עם האצבעות את החמאה עם הקמח עד לקבלת תערובת פירורים. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים וניל וביצה ולשים עד לקבלת בצק אחיד (אם הוא מתפורר להוסיף 1-2 כפות מים קרים). יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
.

  • למילוי:
  • 4-5 כפות ריבה
    1 תפוח גדול
    2 כפות סוכר
    1 כפית קינמון

מערבבים את הסוכר והקינמון יחד. קולפים את התפוח ופורסים לפרוסות דקות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעלה דק. משמנים תבנית פאי בינונית (20 ס"מ) או 5 תבניות פאי אישיות, מרפדים בבצק ומחוררים בעזרת מזלג. מורחים כמות נדיבה של ריבה, מסדרים מעל את פרוסות התפוחים, מפזרים מעט מתערובת הסוכר והקינמון ומעל הכל מסדרים רצועות דקות של הבצק ומהדקים היטב לדפנות התבנית. אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד השחמה.

 

 

Vi avevo promesso di tornare il 15 di Novembre con i nomi dei vincitori del mio Giveaway. Però Novembre è stato un mese di sorprese non solo belle e nell'ultima settimana ero concentrata davanti alle News riguardo la situazione nel mio paese, Israele. Quindi, con un piccolo ritardo, eccomi qua, vorrei ringraziare tutti quelli che hanno partecipato, vi ho messo tutti nella ciotola, ma ho potuto estrarre solo due nomi. Purtroppo tra i vincitori non ci sono italiani, ma prometto di preparare presto altri regali e sicuramente la prossima volta andrà meglio!

Intanto vi lascio una ricettina carina per il weekend, e se qualcuno di voi ha voglia di cucire da solo le tovagliette può guardare questo PDF (è scritto in ebraico però ci sono anche le foto di tutto il procedimento).

הזוג האדום

  • Mini pie di mele e marmellata – con farina
  • integrale e marmellata fatta in casa
  • Per la pasta

  • 250 gr. farina integrale
    75 gr. zucchero di canna
    1 pizzico di sale
    100 gr. burro
    1 uovo
    vaniglia

Lavorare il burro tagliato a dadini e le farina con il palmo della mano. Aggiungere il sale e lo zucchero e mescolare bene. Infine aggiungere l'uovo e la vaniglia, ammalgamare fino ad ottenere una pasta omogenea. Avvolgere la pasta con una pellicola e lasciare riposare in frigo per circa un'ora. 

  • Per il ripieno
  • 4-5 cucchiai di marmellata
  • 1 mela grande
  • 2 cucchiai di zucchero di canna
  • 1 cucchiaino di cannella

Mescolare insieme lo zucchero e la cannella.  Pulire e tagliare la mela a fettine sotilli. Stendere la pasta, disporla in 5 stampini imburrati o in una teglia da pie media (2o cm) e bucherellare il fondo. Ora ricoprire con la marmellata, le fettine di mela e spolverata di zucchero e cannella. Ricoprire il tutto con strisce di pasta e infornare in forno preriscaldato a 180 gradi finchè la pasta diventa dorata.

 
 

 סוף שבוע חורפי נעים ושקט לכולם

Buon weekend a tutti!

 

  1. אורלי אלקלעי

    איזה כיף לפתוח את הפייסבוק ולראות שיש פוסט חדש !
    ועוד כזה עם עוגת תפוחים שנראית מדהימה וגם לא קשה מידי להכנה.
    והצילומים …. כבר אמרתי שהם מדהימים ?

    1. Sharon
      Sharon

      ואיזה כיף לראות תגובה ממך 🙂 תודה רבה אורלי!

  2. Ely

    Carissima! Che piacere sentirti di nuovo.. e che tortine splendide! Non preoccuparti di nulla, capisco perfettamente e la cosa importante è che la situazione si calmi e tutto vada bene, amica mia 🙂 Intanto ti abbraccio e parteciperò comunque al prossimo ed eventuale tuo giveaway!! 🙂 Un bacio di bene!

  3. Sarah

    באמת כיף לקרוא פוסט חדש ….
    הפאי נראה בצילומים כל כך טעים !,אוהבת מאודאת השילוב של קינימון ותפוחים גם כשתיה חמה ,הריחות הנעימות של החורף כבר בפתח !
    איזה כיף!
    תודה

    1. Sharon
      Sharon

      התגובה שלך עשתה לי חשק לסיידר תפוחים חם, עם קינמון כמובן 🙂 תודה וסופ"ש נעים

  4. Elena

    Spero davvero che la situazione si cambi, è davvero triste e pauroso tutto quello che sta succedendo…. Ti abbraccio!

  5. Inna Gots

    אוי זאת אני שם מבין הזוכות 🙂 איזה כיף לי!!! ובהחלט כיף לקרוא עוד פוסט. אגב אני סוג של קוראת שקטה, קוראת, נהנית ולא מגיבה.. אבל בהחלט נורא נהנית לקרוא! והשבוע הולכת לנסות את המתכון

  6. liad

    וואו שרוני איך גם הדברים הפשוטים נראים אצלך ככ יפה!!! שבת שלום חורפי ביותר ממושב אורה (:

  7. tamarsho

    אוי טעים טעים טעים!
    אני אמנם שבורת לב כי לא זכיתי הפעם, אבל אני מחכה בקוצר רוח לפעם הבאה.
    מה קורה עם שיפוצי הבית?

    1. Sharon
      Sharon

      לא התכוונתי לשבור את ליבך 🙂
      השיפוצים…אממ… מממ… יש להם קצב משלהם.

  8. מקופלת

    אוף, זה נראה חלומי, האם יש דבר מושלם בעולם הזה יותר ממיני פאיי? לא נראה לי…

COMMENTS