הדרכה + מיני פאי
DIY + Mini pies
Trovate la versione italiana sotto quella ebraica
♦ ♦ ♦
אמרתי שחודש נובמבר הוא חודש של הפתעות, אבל לא תיארתי לעצמי כאלו הפתעות לא נעימות. גם אמרתי שאחזור ב-15 לספר על הזוכים אבל היה קשה לגרד אותי ממשדרי החדשות. אז באיחור קל אני כאן, אני רוצה להגיד תודה רבה לכל מי שהגיב והשתתף, את כולכם הכנסתי לקערה אבל רק שני פתקים נשלפו (בעיניים עצומות ובהשגחת פייטרו).
מוכנים? טה דה דה דה….
ולמי שביקש הסברים לתפירה תוכלו למצוא אותם ממש כאן (וגם כאן PDF) ואני גם משאירה לכם מתכון חביב וטעים לסופ"ש.
.
- מיני פאי תפוחים
מקמח מלא וריבת שזיפונים בייתית. - לבצק:
- 250 גרם קמח מלא
75 גרם סוכר חום
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה
קמצוץ מלח
1 כפית ת.וניל
בקערה מועכים עם האצבעות את החמאה עם הקמח עד לקבלת תערובת פירורים. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים וניל וביצה ולשים עד לקבלת בצק אחיד (אם הוא מתפורר להוסיף 1-2 כפות מים קרים). יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
.
- למילוי:
- 4-5 כפות ריבה
1 תפוח גדול
2 כפות סוכר
1 כפית קינמון
מערבבים את הסוכר והקינמון יחד. קולפים את התפוח ופורסים לפרוסות דקות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעלה דק. משמנים תבנית פאי בינונית (20 ס"מ) או 5 תבניות פאי אישיות, מרפדים בבצק ומחוררים בעזרת מזלג. מורחים כמות נדיבה של ריבה, מסדרים מעל את פרוסות התפוחים, מפזרים מעט מתערובת הסוכר והקינמון ומעל הכל מסדרים רצועות דקות של הבצק ומהדקים היטב לדפנות התבנית. אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד השחמה.
Vi avevo promesso di tornare il 15 di Novembre con i nomi dei vincitori del mio Giveaway. Però Novembre è stato un mese di sorprese non solo belle e nell'ultima settimana ero concentrata davanti alle News riguardo la situazione nel mio paese, Israele. Quindi, con un piccolo ritardo, eccomi qua, vorrei ringraziare tutti quelli che hanno partecipato, vi ho messo tutti nella ciotola, ma ho potuto estrarre solo due nomi. Purtroppo tra i vincitori non ci sono italiani, ma prometto di preparare presto altri regali e sicuramente la prossima volta andrà meglio!
Intanto vi lascio una ricettina carina per il weekend, e se qualcuno di voi ha voglia di cucire da solo le tovagliette può guardare questo PDF (è scritto in ebraico però ci sono anche le foto di tutto il procedimento).
- Mini pie di mele e marmellata – con farina
- integrale e marmellata fatta in casa
- Per la pasta
250 gr. farina integrale
75 gr. zucchero di canna
1 pizzico di sale
100 gr. burro
1 uovo
vaniglia
Lavorare il burro tagliato a dadini e le farina con il palmo della mano. Aggiungere il sale e lo zucchero e mescolare bene. Infine aggiungere l'uovo e la vaniglia, ammalgamare fino ad ottenere una pasta omogenea. Avvolgere la pasta con una pellicola e lasciare riposare in frigo per circa un'ora.
- Per il ripieno
- 4-5 cucchiai di marmellata
- 1 mela grande
- 2 cucchiai di zucchero di canna
- 1 cucchiaino di cannella
Mescolare insieme lo zucchero e la cannella. Pulire e tagliare la mela a fettine sotilli. Stendere la pasta, disporla in 5 stampini imburrati o in una teglia da pie media (2o cm) e bucherellare il fondo. Ora ricoprire con la marmellata, le fettine di mela e spolverata di zucchero e cannella. Ricoprire il tutto con strisce di pasta e infornare in forno preriscaldato a 180 gradi finchè la pasta diventa dorata.
סוף שבוע חורפי נעים ושקט לכולם
Buon weekend a tutti!
איזה כיף לפתוח את הפייסבוק ולראות שיש פוסט חדש !
ועוד כזה עם עוגת תפוחים שנראית מדהימה וגם לא קשה מידי להכנה.
והצילומים …. כבר אמרתי שהם מדהימים ?
ואיזה כיף לראות תגובה ממך 🙂 תודה רבה אורלי!
Carissima! Che piacere sentirti di nuovo.. e che tortine splendide! Non preoccuparti di nulla, capisco perfettamente e la cosa importante è che la situazione si calmi e tutto vada bene, amica mia 🙂 Intanto ti abbraccio e parteciperò comunque al prossimo ed eventuale tuo giveaway!! 🙂 Un bacio di bene!
Ciao Ely e grazie, ti auguro un buon fine settimana! Un bacione.
באמת כיף לקרוא פוסט חדש ….
הפאי נראה בצילומים כל כך טעים !,אוהבת מאודאת השילוב של קינימון ותפוחים גם כשתיה חמה ,הריחות הנעימות של החורף כבר בפתח !
איזה כיף!
תודה
התגובה שלך עשתה לי חשק לסיידר תפוחים חם, עם קינמון כמובן 🙂 תודה וסופ"ש נעים
Spero davvero che la situazione si cambi, è davvero triste e pauroso tutto quello che sta succedendo…. Ti abbraccio!
Grazie Elena, spero anche io. Buon weekend
אוי זאת אני שם מבין הזוכות 🙂 איזה כיף לי!!! ובהחלט כיף לקרוא עוד פוסט. אגב אני סוג של קוראת שקטה, קוראת, נהנית ולא מגיבה.. אבל בהחלט נורא נהנית לקרוא! והשבוע הולכת לנסות את המתכון
תודה רבה אינה ותתחדשי 🙂 זה בדרך אליך!
וואו שרוני איך גם הדברים הפשוטים נראים אצלך ככ יפה!!! שבת שלום חורפי ביותר ממושב אורה (:
תודה ליעדי! שיהיה לכם שבוע מעולה, נשיקות!
הפאי פשוט מושלם!!
תמונות יפיפיות. ממש עשית לי חשק…
תודה רבה!
אוי טעים טעים טעים!
אני אמנם שבורת לב כי לא זכיתי הפעם, אבל אני מחכה בקוצר רוח לפעם הבאה.
מה קורה עם שיפוצי הבית?
לא התכוונתי לשבור את ליבך 🙂
השיפוצים…אממ… מממ… יש להם קצב משלהם.
אוף, זה נראה חלומי, האם יש דבר מושלם בעולם הזה יותר ממיני פאיי? לא נראה לי…
אני בגדול בעד כל מה שבא במיני 🙂