!Oh My Cheese
לחם טרי, גבינה תוצרת בית ועגבנייה שגדלה בחצר
כמה פשוט, ככה טעים
כל מילה מיותרת
הלכתי למרוח לי עוד פרוסה
שלום וחג שמח!
Pane fresco, formaggio fatto in casa e pomodoro dell'orto
tanto semplice quanto buono
non serve dire altro
Vado a mangiare un'altra fetta
Baci & abbracci
♦ ♦ ♦
יחסים:
1 מיכל גדול יוגורט (500 מ"ל)
1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
% שומן – עדיף הרבה אבל גם דל הולך.
**מכמות כפולה יצא לי גוש גבינה במשקל 500 גר' בערך.
בונים קונסטרוקציה – לוקחים קערה עמוקה, עליה מניחים מסננת ומרפדים אותה בחיתול בד נקי. לתוך החיתול שופכים את המיכלים של היוגורט והשמנת, מערבבים מעט ומכסים עם קצוות החיתול. משאירים לתערובת לטפטף 24 שעות במקום מוצל. אם הנוזלים מגיעים לגובה המסננת – לרוקן אותם.
Rapporti:
1 yogurt grande (500ml)
1 panna acida (200 ml)
% grassi – meglio tanti ma va bene anche magro
**Io ho preparato doppia dose, e ho ottenuto una formina di circa 500 gr.
La costruzione – mettete sopra una ciotola grande uno scolatoio e foderatelo con un panno di tela fina (pulito). Versare dentro lo yogurt e la panna, miscelare appena e coprire con i lembi del panno. Lasciare gocciolare in un angolo ombreggiato per 24 ore. Se i liquidi arrivano al livello dello scolatoio – svuotateli.
אחרי 24 שעות יש לכם 3 אפשרויות:
1. התקבלה גבינה לבנה רכה ומוכנה לאכילה וכאן הסתיים התהליך.
2. להשאיר לעוד 24 שעות את התערובת בחיתול לקבלת גבינת שמנת.
3. להוסיף לתערובת מרכיב נוסף לקבלת גבינת שמנת בטעמים.
במידה ובחרתם באפשרות האחרונה (כדאי לכם), תעבירו את הגבינה מהחיתול לקערה, ערבבו עם תבלין או תוספת שאתם אוהבים (שמיר/ בזיליקום/ מרווה/ זיתים/ עגבניות מיובשות וכו' וכו') והחזירו לחיתול ל -24 שעות נוספות.
Dopo 24 ore avete 3 opzioni:
1. Avete un formaggio magro pronto da spalmare.
2. Lasciare per altre 24 ore ed ottenere un formaggio spalmabile più denso.
3. Aggiungere un ingrediente che darà un gusto speciale al formaggio.
Se avete scelto l'ultima opzione (ve la consiglio), mettete il formaggio in una ciotola e mischiate con un ingrediente a vostra scelta (aneto/ salvia / basilico/ olive/ pomodori secchi ecc ecc..) e rimettetelo nel panno per altre 24 ore.
תצטיידו בהרבה לחם – זה טעים!
Preparate una scorta di pane – è buonissimo!
♦ תודה למשפ' גפן על האירוח והמתכון ♦
גבינה ביתית זה אחד הפינוקים הכי מדהימים שיש!!!
אני תמיד מחפשת מתכונים חדשים והמתכון שלך בטוח ינוסה בקרוב.
חג שמח!!
אני גיליתי את זה רק עכשיו וזה בהחלט פינוק! תודה וחג שמח!
אהבתי
תודה
Che bontà e che bellissime immagini! Fresche, colorate, gusti delicati e confortevoli! Complimenti, cara, come sempre sei fenomenale! Un bacione col cuore!
E tu sei sempre super gentile! Grazie mille e buona giornata. bacione
עשית לי חשק אמיתי להכין גבינה בבית… וזה דבר שמעולם לא עלה על דעתי! נראה מדהים 🙂
תודה אפרתי!
È davvero molto buono, lo faccio anch'io ma non ho ami messo la panna, ti copio!!
Copia pure e poi fammi sapere 🙂
בעלי גדל בלוד, כמה הם היו עושים
גם אצלנו רצים בבית סיפורים מהחצר עם התרנגולות בלוד
אני כבר כל כך הרבה זמן אומרת לעצמי שאני חייבת חייבת להכין גבינה בבית ואני לא עושה את זה. בינתיים אני מסתפקת בלהסתכל על תמונות נהדרות של אחרים ולהיאנח…
אז קדימה! זה בדיוק דקה עבודה ויומיים המתנה 🙂
Favoloso!!!!! Ho voglia anche di io di preparare il formaggio in casa! Quasi quasi…
Dai dai che non ci vuole tanto! e grazie Ely 🙂
אני גם פעם העלתי רשומה בנושא. מתה על הגבינות שיוצאות ככה. מוזמנת להציץ!!
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2158496
הולכת מיד להציץ! תודה על השיתוף
🙂
תודה! כיף לי גם להיות כאן אצלך…
שרוני יקרה, אני יודעת שכבר נבחרת…אבל לא יכולתי להתאפק וגם אני בחרתי בבלוג שלך כאחד החביבים עלי . עוד פרטים תמצאי בפוסט האחרון שלי http://gonnabe40.wordpress.com/2012/10/04/one-lovely-blog-award-2/
סופ"ש נפלא וחג שמח!
אוי, מדהים…ונראה כל כך פשוט לעשייה, מה, גם לי יצליח ככה?איתגרת אותי…חייבת לנסות
בטוח יצליח לך 🙂
ערבוב הגבינה עם התבלינים מתבצע בתום 24 השעות הראשונות או אחרי 48 שעות ואז מסננים לעוד 24 שעות?
הערבוב מתבצע בתום 24 השעות ואז מסננים לעוד 24
אוי, אוי… שנים שלא עשיתי את זה! זה טעים ברמות! איך שכחת תוספת של שום כתוש ופלפל שחור גרוס? יאמי!
התחתנתי עם אלרגי לשום! נורא ואיום. אבל את הפלפל הוספתי עם קצת שמן זית אחרי שהיתה מוכנה 🙂