EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

!Oh My Cheese

מיוחדים

Specialità

לחם טרי, גבינה תוצרת בית ועגבנייה שגדלה בחצר
כמה פשוט, ככה טעים
כל מילה מיותרת
הלכתי למרוח לי עוד פרוסה
שלום וחג שמח!

Pane fresco, formaggio fatto in casa e pomodoro dell'orto
tanto semplice quanto buono
non serve dire altro
Vado a mangiare un'altra fetta
Baci & abbracci

♦ ♦ ♦


יחסים:

1 מיכל גדול יוגורט (500 מ"ל)
1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)

% שומן – עדיף הרבה אבל גם דל הולך.
**מכמות כפולה יצא לי גוש גבינה במשקל 500 גר' בערך.

בונים קונסטרוקציה – לוקחים קערה עמוקה, עליה מניחים מסננת ומרפדים אותה בחיתול בד נקי. לתוך החיתול שופכים את המיכלים של היוגורט והשמנת, מערבבים מעט ומכסים עם קצוות החיתול. משאירים לתערובת לטפטף 24 שעות במקום מוצל. אם הנוזלים מגיעים לגובה המסננת – לרוקן אותם.

הקונסטרוקציה

Rapporti:
1 yogurt grande (500ml)
1 panna acida (200 ml)

% grassi – meglio tanti ma va bene anche magro
**Io ho preparato doppia dose, e ho ottenuto una formina di circa 500 gr.

La costruzione – mettete sopra una ciotola grande uno scolatoio e foderatelo con un panno di tela fina (pulito). Versare dentro lo yogurt e la panna, miscelare appena e coprire con i lembi del panno. Lasciare gocciolare in un angolo ombreggiato per 24 ore. Se i liquidi arrivano al livello dello scolatoio – svuotateli. 

מרווה (גם מהגינה)

אחרי 24 שעות יש לכם 3 אפשרויות:
1. התקבלה גבינה לבנה רכה ומוכנה לאכילה וכאן הסתיים התהליך.
2. להשאיר לעוד 24 שעות את התערובת בחיתול לקבלת גבינת שמנת.
3. להוסיף לתערובת מרכיב נוסף לקבלת גבינת שמנת בטעמים.

במידה ובחרתם באפשרות האחרונה (כדאי לכם), תעבירו את הגבינה מהחיתול לקערה, ערבבו עם תבלין או תוספת שאתם אוהבים (שמיר/ בזיליקום/ מרווה/ זיתים/ עגבניות מיובשות וכו' וכו') והחזירו לחיתול ל -24 שעות נוספות.

ככה זה נראה אחרי יומיים

Dopo 24 ore avete 3 opzioni:
1. Avete un formaggio magro pronto da spalmare.
2. Lasciare per altre 24 ore ed ottenere un formaggio spalmabile più denso.
3. Aggiungere un ingrediente che darà un gusto speciale al formaggio. 

Se avete scelto l'ultima opzione (ve la consiglio), mettete il formaggio in una ciotola e mischiate con un ingrediente a vostra scelta (aneto/ salvia / basilico/ olive/ pomodori secchi ecc ecc..) e rimettetelo nel panno per altre 24 ore. 

וככה נראה הנשנוש של אחה"צ שלי

תצטיידו בהרבה לחם – זה טעים!

Preparate una scorta di pane – è buonissimo!

♦ תודה למשפ' גפן על האירוח והמתכון ♦

my default is

  1. טעמים שרואים מכאן

    גבינה ביתית זה אחד הפינוקים הכי מדהימים שיש!!!
    אני תמיד מחפשת מתכונים חדשים והמתכון שלך בטוח ינוסה בקרוב.
    חג שמח!!

    1. Sharon
      Sharon

      אני גיליתי את זה רק עכשיו וזה בהחלט פינוק! תודה וחג שמח!

  2. Ely

    Che bontà e che bellissime immagini! Fresche, colorate, gusti delicati e confortevoli! Complimenti, cara, come sempre sei fenomenale! Un bacione col cuore!

  3. efraty

    עשית לי חשק אמיתי להכין גבינה בבית… וזה דבר שמעולם לא עלה על דעתי! נראה מדהים 🙂

  4. עדנה

    בעלי גדל בלוד, כמה הם היו עושים

    1. Sharon
      Sharon

      גם אצלנו רצים בבית סיפורים מהחצר עם התרנגולות בלוד

  5. טל

    אני כבר כל כך הרבה זמן אומרת לעצמי שאני חייבת חייבת להכין גבינה בבית ואני לא עושה את זה. בינתיים אני מסתפקת בלהסתכל על תמונות נהדרות של אחרים ולהיאנח…

    1. Sharon
      Sharon

      אז קדימה! זה בדיוק דקה עבודה ויומיים המתנה 🙂

  6. Ely

    Favoloso!!!!! Ho voglia anche di io di preparare il formaggio in casa! Quasi quasi…

  7. מקופלת

    אוי, מדהים…ונראה כל כך פשוט לעשייה, מה, גם לי יצליח ככה?איתגרת אותי…חייבת לנסות

  8. Dany

    ערבוב הגבינה עם התבלינים מתבצע בתום 24 השעות הראשונות או אחרי 48 שעות ואז מסננים לעוד 24 שעות?

    1. Sharon
      Sharon

      הערבוב מתבצע בתום 24 השעות ואז מסננים לעוד 24

  9. דנה הדר

    אוי, אוי… שנים שלא עשיתי את זה! זה טעים ברמות! איך שכחת תוספת של שום כתוש ופלפל שחור גרוס? יאמי!

    1. Sharon
      Sharon

      התחתנתי עם אלרגי לשום! נורא ואיום. אבל את הפלפל הוספתי עם קצת שמן זית אחרי שהיתה מוכנה 🙂

COMMENTS