דבש ללא דבש
Miele di tarassaco
מכירים את הפרחים הצהובים, שאחרי כמה זמן הופכים לכדור כסוף שאם נושפים עליו הוא מתפזר ועף באוויר?
ידעתם שאפשר להכין מהם דבש?
אני גיליתי את הפלא הזה לא מזמן, בביקור במטבח של השכנה (ככה הרי מגלים את המתכונים הכי טובים שיש), היא הסבירה לי בדיוק איך מכינים וגם נתנה לי צנצנת לדוגמא.
התוצאה יוצאת דומה בטעם ובמרקם לדבש האמיתי ולכן קיבל את הכינוי "דבש ללא דבש" או "דבש טבעוני". אז אם אתם נתקלים בפרחי שן הארי שעוד לא הפכו לכדורי סבא – זה הזמן לקטוף אותם ולהכנס למטבח.
- "דבש" מפרחי שן ארי
- כ-350 פרחי שן ארי
2 ליטר מים
2 לימונים גדולים
½1 ק"ג סוכר
שוטפים היטב את הפרחים (אחרי שהופרדו מהגבעולים) ומעבירים אותם לסיר עם 2 ליטר מים ושני לימונים חתוכים לרבעים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כשעה. לאחר הבישול מכסים את הסיר ומשאירים למנוחה של 24 שעות. מרפדים מסננת בחיתול בד, מניחים אותה על קערה ומסננים את תכולת הסיר. את הנוזלים המסוננים מחזירים לסיר, מוסיפים ק"ג וחצי סוכר, מבשלים עד שהתערובת מסמיכה במידה הרצוייה ומעבירים מיד לצנצנות מעוקרות.
* אם לא אכלתם מספיק גבינות בחג, אומרים שהדבש הזה מצויין עם גבינה. הנושא נבדק, אכן שילוב מוצלח!
* מהעלים הצעירים של העשב (לפני הפריחה) אפשר להכין סלט (מצויין עם ביצה קשה, שמן זית וחומץ בלסמי)
* אומרים גם שהדבש הזה הוא תרופת סבתא לשיעול – הנושא ייבדק בחורף הבא.
Andando in cucine d'altri si scoprono sempre nuove cose. Sapevo già che si mangiano le foglie del tarassaco come insalata ma nell'ultima visita alla cucina di Natalina ho scoperto una ricetta per il miele di tarassaco, accompagnata da un vasetto di campione. Questo miele si chiama "Miele senza miele" perche non è prodotto dalle api, ma per gusto e consistenza assomiglia molto a quello vero, può essere una buona alternativa per i vegani ed è ricco di proprietà. In bassa quota forse è già tardi per raccogliere i fiori, però in montagna si trovano ancora in abbondanza.
- Miele di tarassaco
- Ca. 350 fiori di tarassaco
2 litri di acqua
2 limoni grandi
1.5 kg di zucchero
Lavare bene i fiori dopo aver tolto il gambo, farli bollire con 2 litri di acqua e i limoni tagliati in quattro, abbassare il fuoco e lasciare cuocere per un'ora. Coprire la pentola e far riposare il tutto per 24 ore. Foderare uno scolapasta con un panno e scolare bene, rimettere il liquido nella pentola, aggiungere lo zucchero, cuocere finchè non raggiunge la consistenza del miele e versare subito in vasetti sterilizzati.
* Dicono che si abbini bene con i formaggi – ho provato, sono buonissimi insieme!
* Dicono anche che il miele di tarassaco, da buona medicina della nonna, faccia bene per la gola – ve lo dirò il prossimo inverno.
♥ ♥ ♥
זה נראה כמו דבש ומריח כמו דבש, אז זה דבש? נראה מצויין. שרון תודה על על הבלוג הנהדר.
אם מציגים את זה ככה אז זה דבש לכל דבר 🙂 תודה רבה נילי!
את תמיד מגלה לנו את הדברים הכי מיוחדים!
נראה כל כך כיף להכין עם ילדים 🙂
לפחות לחלק של הקטיף, 350 פרחים לבד זה הרבה 🙂
וואו מדהים!!!
תודה!
את פשוט מדהימה!!!
איך את חושבת על הדברים האלו?
עשית לי תיאבון עם התמונה של הדבש והגבינה 🙂
אם השכנה לא היתה מגלה לי לא הייתי עולה על זה לבד!
ואו זה אחד הדברים המגניבים שראיתי בחיי!
🙂 🙂
מוסיפים ק"ג וחצי סוכר?????
כן כן, הרבה אבל זה מתחלק בין כמה צנצנות 🙂
לא ייאמן שאפשר לעשות משהו טעים מהפרח הזה, והצילומים מעלפים כרגיל
תודה רבה!
ממש קשה להשיג בארץ שן ארי, נראה לך שזה יכול לעבוד גם עם ציפורן חתול-יש לי מלא…..
*-)
שאלה טובה! לפי מה שקראתי ברשת הפרח אכיל, מהבישול של סוכר ומים יצא לך סירופ דבש, אני רק לא בטוחה לגבי הטעם של הפרחים.
הרגע גיליתי את הבלוג והוא חמוד ויפה להפליא! והפוסט הזה מיוחד במינו!
תודה רבה!!