EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

דבש ללא דבש

מיוחדים

Miele di tarassaco

Specialità

מכירים את הפרחים הצהובים, שאחרי כמה זמן הופכים לכדור כסוף שאם נושפים עליו הוא מתפזר ועף באוויר?
ידעתם שאפשר להכין מהם דבש?

אני גיליתי את הפלא הזה לא מזמן, בביקור במטבח של השכנה (ככה הרי מגלים את המתכונים הכי טובים שיש), היא הסבירה לי בדיוק איך מכינים וגם נתנה לי צנצנת לדוגמא.
התוצאה יוצאת דומה בטעם ובמרקם לדבש האמיתי ולכן קיבל את הכינוי "דבש ללא דבש" או "דבש טבעוני". אז אם אתם נתקלים בפרחי שן הארי  שעוד לא הפכו לכדורי סבא – זה הזמן לקטוף אותם ולהכנס למטבח.

  • "דבש" מפרחי שן ארי
  • כ-350 פרחי שן ארי
    2 ליטר מים
    2 לימונים גדולים
    ½1 ק"ג סוכר

שוטפים היטב את הפרחים (אחרי שהופרדו מהגבעולים) ומעבירים אותם לסיר עם 2 ליטר מים ושני לימונים חתוכים לרבעים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כשעה. לאחר הבישול מכסים את הסיר ומשאירים למנוחה של 24 שעות. מרפדים מסננת בחיתול בד, מניחים אותה על קערה ומסננים את תכולת הסיר. את הנוזלים המסוננים מחזירים לסיר, מוסיפים ק"ג וחצי סוכר, מבשלים עד שהתערובת מסמיכה במידה הרצוייה ומעבירים מיד לצנצנות מעוקרות.

* אם לא אכלתם מספיק גבינות בחג, אומרים שהדבש הזה מצויין עם גבינה. הנושא נבדק, אכן שילוב מוצלח!
* מהעלים הצעירים של העשב (לפני הפריחה) אפשר להכין סלט (מצויין עם ביצה קשה, שמן זית וחומץ בלסמי)
* אומרים גם שהדבש הזה הוא תרופת סבתא לשיעול – הנושא ייבדק בחורף הבא.

tarrasaco2

miele di tarrasaco

Andando in cucine d'altri si scoprono sempre nuove cose. Sapevo già che si mangiano le foglie del tarassaco come insalata ma nell'ultima visita alla cucina di Natalina ho scoperto una ricetta per il miele di tarassaco, accompagnata da un vasetto di campione. Questo miele si chiama "Miele senza miele" perche non è prodotto dalle api, ma per gusto e consistenza assomiglia molto a quello vero, può essere una buona alternativa per i vegani ed è ricco di proprietà. In bassa quota forse è già tardi per raccogliere i fiori, però in montagna si trovano ancora in abbondanza.

  • Miele di tarassaco
  • Ca. 350 fiori di tarassaco
    2 litri di acqua
    2 limoni grandi
    1.5 kg di zucchero

Lavare bene i fiori dopo aver tolto il gambo, farli bollire con 2 litri di acqua e i limoni tagliati in quattro, abbassare il fuoco e lasciare cuocere per un'ora. Coprire la pentola e far riposare il tutto per 24 ore. Foderare uno scolapasta con un panno e scolare bene, rimettere il liquido nella pentola, aggiungere lo zucchero, cuocere finchè non raggiunge la consistenza del miele e versare subito in vasetti sterilizzati.

* Dicono che si abbini bene con i formaggi – ho provato, sono buonissimi insieme!
* Dicono anche che il miele di tarassaco, da buona medicina della nonna, faccia bene per la gola – ve lo dirò il prossimo inverno.

tarrasaco1

tarrasaco

♥ ♥ ♥

  1. nili02

    זה נראה כמו דבש ומריח כמו דבש, אז זה דבש? נראה מצויין. שרון תודה על על הבלוג הנהדר.

    1. Sharon
      Sharon

      אם מציגים את זה ככה אז זה דבש לכל דבר 🙂 תודה רבה נילי!

  2. Lital Mordechai

    את תמיד מגלה לנו את הדברים הכי מיוחדים!
    נראה כל כך כיף להכין עם ילדים 🙂

    1. Sharon
      Sharon

      לפחות לחלק של הקטיף, 350 פרחים לבד זה הרבה 🙂

    1. Sharon
      Sharon

      אם השכנה לא היתה מגלה לי לא הייתי עולה על זה לבד!

  3. טל

    ואו זה אחד הדברים המגניבים שראיתי בחיי!

  4. מקופלת

    לא ייאמן שאפשר לעשות משהו טעים מהפרח הזה, והצילומים מעלפים כרגיל

  5. Ettic

    ממש קשה להשיג בארץ שן ארי, נראה לך שזה יכול לעבוד גם עם ציפורן חתול-יש לי מלא…..
    *-)

    1. Sharon
      Sharon

      שאלה טובה! לפי מה שקראתי ברשת הפרח אכיל, מהבישול של סוכר ומים יצא לך סירופ דבש, אני רק לא בטוחה לגבי הטעם של הפרחים.

  6. סופי

    הרגע גיליתי את הבלוג והוא חמוד ויפה להפליא! והפוסט הזה מיוחד במינו!

COMMENTS