EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

חטיפי פולנטה בתנור

מיוחדים

Crostini di Polenta

Specialità

הקיץ מאחורינו, סיימנו עוד עונה (מוצלחת מאד!) של אירוחים ובלי לשים לב אנחנו כבר בעיצומו של הסתיו. הימים התקצרו מאד, הטמפרטורות במגמת ירידה ופתאום אני מוצאת את עצמי מדליקה את האח באמצע היום. גינת הירק מניבה את הירקות האחרונים לעונה ואת עשבי התיבול אני מייבשת לחורף. עוד רגע והוא כבר כאן.
חורף צפון איטלקי זה פולנטה והרבה. הסבתות כאן מבשלות אותה ביי דה בוק. סיר נחושת ישן על אש נמוכה וכף עץ גדולה, לפחות שעה של ערבובים עד שהיא מתבשלת כמו שצריך. אחר כך מוסיפים לה חמאה בנדיבות ופרמזן ו/או גבינה מקומית מההרים. מגישים לצד תבשיל בשרי וזה המתכון המושלם למנה מחממת ומנחמת של חורף. ו-בחזרה למציאות, הימים קצרים ועמוסים, ארוחות שמכינים תיק תק הרבה יותר פרקטיות ושקית של פולנטה אינסטנט זה החיים עצמם. חמש דקות על האש ויש לכם פולנטה. היא הולכת מצויין כתוספת אבל חטיפי פולנטה זה כבר שדרוג רציני! הם כל כך קלים להכנה, מושלמים לאירוח והילדים משתגעים על זה.
תנסו, כדאי לכם.

polentaherbs

  • חטיפי פולנטה
  • 2 כוסות מים
    2 כוסות חלב
    1 כוס קמח תירס מהיר (פולנטה)
    50 גרם חמאה
    חצי כוס גבינת פרמזן מגורד
    מלח גס
    שמן לזילוף
    תערובת עשבי תיבול
  • מרתיחים את המים והחלב בסיר (אפשר להמיר את החלב במים) עם כפית מלח, אחרי הרתיחה מנמיכים את האש ושופכים פנימה את הפולנטה. מערבבים עם כף עץ עד שהנוזלים נספגים והמרקם סמיך. מכבים את האש, מוסיפים קוביית חמאה ופרמזן מגורד וממשיכים לערבב עד שהפולנטה אחידה. מעבירים את הפולנטה החמה למגש/תבנית משומנת ומשטחים אותה לעובי של כ- 1 ס״מ. מניחים לה להתקרר ולהתייצב (אפשר להכין את השלב הזה גם יום קודם). מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
    לצ׳יפס פולנטה: חותכים את הפולנטה לרצועות שוות ולא ארוכות מידי ומסדרים על נייר האפייה. מברישים בשמן זית, מפזרים מעל מלח גס, עשבי תיבול מפוררים, ומעט פרזמן. אפשר לגוון ולעשות פיצת פולנטה: לקרוץ עיגולים, לשים מעל עגבניה מרוסקת ומתובלת בשמן זית מלח ופלפל, פרזמן ואורגנו.
    מכניסים לתנור לכעשרים דקות או עד הזהבה.

polentachips

Mi vola il tempo, senza accorgersi e' gia' iniziato l'autunno. Sto raccogliendo l'ultime verdure dell'orto e sto mettendo l'erbe aromatiche a seccare, cosi le utilizzo durante l'inverno, che fra un attimo arriva anche lui. Se penso all'inverno mi viene subito la voglia di polenta. Quella tradizionale, come si fa qui al nord, nel paiolo vero, sul fuoco lento e tanta pazienza, tanto burro, tanto formaggio e soprattutto tanto amore (e ossibuchi!). Ma torniamo alla realtà', con due teppisti in casa, tempo libero non avanza, e non c'e' come un pacchetto di polenta istantanea.
Cinque minuti di cottura e il risultato e' più' che accettabile, va benissimo come contorno ma con poco lavoro potete fare un upgrade notevole. Crostini di polenta! facilissimi da preparare, ottimi per stuzzicare e la cosa più importante – i bimbi ne vanno matti!

herbs

  • Crostini di Polenta
  • 2 bicchieri di acqua
  • 2 bicchieri di latte
    1 bicchiere polenta istantanea
    50 gr. di burro
    1/2 bicchiere di parmigiano grattuggiato
    sale grosso
    Olio e.v qb
    erbe aromatiche
  • In una pentola far bollire acqua e latte (si può sostituire il latte con acqua), quando bolle aggiungere un cucchiaino di sale. Versare la polenta e mischiare in continuazione con un cucchiaio di legno. Quando si ottiene una crema densa spegnere il fuoco. Amalgamare dentro il burro e il parmigiano. Versare la polenta calda in un vassoio leggermente oliato e stenderla fino a raggiungere un spessore di ca. 1 cm e lasciarla raffreddare. Polenta Chips: Tagliare la polenta fredda in bastoncini stretti e lunghi e sistemarli in una teglia foderata con carta da forno. Spennellarli con olio e cospargerli con parmigiano, sale grosso e un mix di erbe aromatiche. Pizza Polenta: ricavare dei dischetti, cospargerli con pomodoro grattugiato e condito con olio, s&p, parmigiano grattugiato e origano. Falli dorare per circa 20 min. in forno gia' caldo a 200°.

polenta pizza

Buon appetito

  1. אולגה

    שרון, איזה פוסט יפהפה ושמח על הבוקר! מתה על הצבעים האלה של הפולנטה 🙂

COMMENTS