EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

טארט תותים

מתכונים

Ricette

המתכון לטארט התותים נולד כמבצע. אחותי חזרה מצרפת וביקשה ממני לשחזר את עוגות התותים שטעמה בכל בולונז'רי אפשרי  ברחבי המדינה. אחרי נסיונות רבים אפשר לומר שהמבצע הסתיים בהצלחה והמתכון שקיבל את אישורה נמצא. את הקרם אפשר לעשות בשיטת העצלנים עם אינסטנט פודינג וניל או עם קרם פטיסייר מבושל. המתכון לקרם פשוט ומשדרג את העוגה פלאים.

להכנת בצק פריך:

2 כוסות קמח רגיל

¼ כוס סוכר

125 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 חלמונים

1 כפית וניל

2-3 כפות מים קרים

קליפת לימון מגורדת

בקערה למעוך עם האצבעות חמאה וקמח עד לקבלת תערובת פירורים. להוסיף את הסוכר ולערבב. להוסיף וניל, מים, קליפות לימון ובסוף את החלמונים. ללוש עד לקבלת בצק אחיד ולהכניס למקרר לשעה.

להכנת קרם פטיסייר:

500 מ"ל חלב

100 גר' סוכר

50 גר' קמח

4 חלמונים

קליפה מחצי לימון (חתוכה גס, לא מגורדת) / מקל וניל

לערבב בסיר על להבה קטנה חלב, סוכר וקליפת לימון או וניל. כשהסוכר נמס להוסיף חלמונים אחד אחד ולבסוף את הקמח תוך כדי ערבוב מתמיד בעזרת מטרף ידני. לערבב עד הסמכת הקרם (לוקח כמה דקות, לא להתייאש)  במידה הרצויה ולהוריד מהאש. להעביר את הקרם לקערה, להוציא את קליפת הלימון ולהניח על הקרם ניילון נצמד כדי למנוע היווצרות קרום. לצנן במקרר עד הרכבת העוגה.

להכנת התותים:

500 גר' תותים

1 כף סוכר

1 כף ברנדי/ליקר

לחתוך את התותים לפרוסות/רבעים/חצאים לערבב בקערה עם הסוכר והברנדי.

להרכבת העוגה:

מורחים את הקרם על גבי הבצק האפוי ומסדרים את התותים מעל. ניתן לצפות בג'לי אדום בטעם תות או בג'לי שקוף ללא טעם. לצנן במקרר עד ההגשה.

  1. ליאור אל

    נראה מעולה
    לאיזה גודל תבנית זה מתאים?
    תודה!

COMMENTS