ניוקי
Gnocchi
כשיש לנו אורחים לארוחת ערב אני צריכה לפחות חצי יום של בישולים והכנות לעומת אמא של פייטרו (חמותי) שמתקתקת הכל על המקום. בזמן שכולם מתיישבים מסביב לשולחן היא מורידה בנינוחות את הסיר מהאש, שופכת את המים, מוציאה את תפוחי האדמה, מקלפת ומועכת אותם על קרש עץ גדול, היא מוסיפה קצת קמח, לשה לבצק, מגלגלת לנחשים, חותכת למלבנים ומעבירה אחד אחד על מזלג. בסוף, היא זורקת אותם לסיר עם מים וכשהם צפים היא מעבירה אותם לקערה גדולה עם הרוטב.
ככה היא מכינה ניוקי ברגע וככה, כמו תמיד, אני נשארת המומה איך במטבח שלה הכל תמיד כל כך פשוט.
- ניוקי תפוחי אדמה מתכון ל-4 אנשים
- 1ק"ג תפוחי אדמה*
כ- 300 גרם קמח לבן
*תפוחי אדמה – חשוב שהם יהיו קצת ישנים, מהסוג היבש והעמילני.
מבשלים במים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד שהם מתרככים. מסננים, מקלפים מיד וכשהם עדיין חמים מועכים אותם על גבי משטח עבודה – הכי טוב במועך תפוחי אדמה, גאדג'ט שישדרג לכם פלאים כל פירה או ניוקי שתכינו בבית, ואם אין לכם כזה, אז פשוט תמעכו היטב עם כף עץ. מוסיפים לערימת תפוחי האדמה קמח, רצוי להתחיל עם 250 גרם ובמידת הצורך להוסיף עוד (ככל שתוסיפו יותר קמח כך הניוקי יהיו יותר קשים ודחוסים, נסו לא להפריז עם הכמויות), לשים היטב עד שמתקבל כדור בצק רך ואחיד. מקמחים את משטח העבודה, חותכים את הבצק למספר חתיכות מהן יוצרים נחשים בעובי של כ-2 ס"מ, מצמידים כמה נחשים, מקמחים שוב (גם את הסכין) וחותכים למלבנים קטנים. כאן מגיע החלק החשוב ביותר -החריצים, זה לוקח אמנם קצת זמן אבל זה לחלוטין לא רק עניין אסתטי, זה מה שיעזור לרוטב להיתפס היטב בניוקי. עושים את זה על קרש מחורץ (דברים שמוצאים פה בסופר) או על גבי מזלג, לוקחים את הניוקי, בעזרת הבוהן לוחצים אותו למזלג/קרש ומגלגלים כלפי מטה. מבשלים את הניוקי – מרתיחים בסיר מים ומלח גס בנדיבות רבה, מעבירים פנימה את הניוקי (אם הסיר לא ענקי רצוי לבשל בנגלות קטנות) וכשהם צפים (עניין של דקה -שתיים) מעבירים אותם ישר לרוטב החם. איזה רוטב? הכל הולך, חמאה מומסת עם מרווה, רוטב שמנת, עגבניות וכו'. משאירה לכם את הבחירה, העיקר שהרוטב יחכה חם לניוקי ולא להיפך.** במידה ואתם לא מבשלים את הניוקי מיד יש לשמור אותם בהקפאה – בכלי אטום ולא אחד על השני, יש להם נטייה להימעך. אין צורך להפשיר אותם לפני הבישול.
Quando abbiamo ospiti per cena io ho bisogno di almeno mezza giornata per cucinare e servire tutto in orario, a differenza di me la mamma di Pietro (mia suocera) ha la capacità, nel momento in cui tutti si mettono a tavola, di togliere la pentola dal fuoco in tutta tranquillità, tirare fuori le patate, sbucciarle, schiacciarle, aggiungere la farina, impastare, tagliare, rigare, buttare in acqua, condire con il sugo, ed ecco che senza problemi ha preparato gli gnocchi in un attimo. Io mi chiedo ogni volta come è possibile che per lei in cucina tutto è cosi facile?
- Gnocchi di patate
Ricetta per 4 persone - 1 kg di patate vecchie e farinose
Ca. 300 gr. di farina tipo 00
Cuocere le patate in acqua, sbucciarle ancora calde e schiacciarle su un piano di lavoro con lo schiacciapatate, uno strumento "must" in cucina che farà miracoli nei vostri piatti di gnocchi e purea. Aggiungere la farina iniziando con 250 gr (non esagerate se non volete gnocchi troppo duri) e impastare fino ad ottenere una palla di pasta liscia e compatta.
Dividere la pasta in diversi parti e creare filoni di circa 2 cm di diametro, infarinare bene anche il coltello e tagliare in quadrettini. Rigare gli gnocchi schiacciandoli sull'asse rigato o su una forchetta, vi consiglio di non saltare questo passo perchè anche se la procedura è un po' lunga aiuta a legare bene con il sugo.
Cuocere gli gnocchi in acqua bollente e salata, quando salgono in superfice toglierli con una schiumarola, unirli con il sugo caldo e servire subito.
* Sugo – lascio a voi la scelta, basta prepararlo prima di cuocere gli gnocchi.
* Nel caso che non vogliate cuocere subito gli gnocchi potete congelarli in un contenitore chiuso, fate attenzione a non metterli uno sopra l'altro per non schiacciarli.
ועוד דבר קטן - תודה רבה על התגובות שהשארתם לי בפוסט האחרון (ובכלל)
כולכם מוזמנים לבוא ולבשל איתי יחד במטבח החדש!
♥ /// ♥ /// ♥
נראה מעולה, אני חייב להשיג את המתקן שעושה את הקווים.
האמת שהתוודתי בפני רומי שעד עכשיו ניוקי ואני לא כ"כ הולכים ביחד, בינתיים אני נשאר עם פסטה…
האמת שעד לא מזמן הייתי גם בגישה שלך אבל זה עבר והתחברנו. לגבי המתקן אל דאגה – עליי 😉
תודה על המתכון , חשבתי שמוסיפים ביצים גם , נראה פשוט כדי לנסות … אם יש לך גם כמה מתכונים פשוטים של רוטבים שאפשר לשלב איתם יהיה נפלא ! תודה רבה על השיתוף
הי שרה, יש באמת מתכונים בהם מוסיפים ביצה אבל אפשר גם בלי. אני אשתדל לפרסם בקרוב רטבים, בינתיים כמו שכתבתי – חמאה מומסת בסיר עם כמה עלי מרווה, לשפוך ישירות על הניוקי ולפזר מעל גבינת פרמזן מגורדת, או רוטב עגבניות הכי פשוט שיש.
בואינה, שרון, התעלפתי!
ראשית, טכנולוגית הבלוג שלך נורא מתקדמת (הקישור לתמונות של אמא של פייטרו, התנועה בלישת הבצק – פשוט מדהים)
שנית, הצילומים שלך פשוט להדפיס לפוסטרים לתליה במטבח (אגב, את מקלפת תפ"א יותר יפה מאמא של פייטרו…)
ושלישית, הניוקי. אני חולה על ניוקי.
אבל אני עושה ניוקי בקצת פחות עבודה (שמה בשקית זילוף, מזלפת מעל המים הרותחים וחותכת עם מספרים את הנחש לניוקים המידה המבוקשת) בנוסף, בצק הניוקי שלי הוא הרבה יותר רך ולא כל כך קל לעשות בו "צורות" עם מזלג. וגם יש במתכון שלי חלמונים…
בפעם הבאה אני מנסה את הניוקי של אמא של פייטרו (את בטוחה שאין ביתים? אז מה מחזיק את הפירה, המבושל כבר, לא להתפורר במים?) ואז אומר לך האם שלה יותר טובים או של "אורנה ואלה".
וגם חשבתי שכמה חבל שאני כבר לא באיטליה בתקופה כל כך נהדר של תקשורת אינטרנטית. בטוחה שהייתי מגיעה אלייך לפחות פעם בשבוע…
♥
גרציה גרציה! באמת התקלפו לי יפה התפוחים 🙂 את שמה גם קמח במתכון שלך ? זה קצת מזכיר לי את הניוקי אללה כפית שעושים פה, הבלילה יוצאת דלילה ועושים את הניוקי עם שתי כפיות מעל הסיר. על ביצה אפשר לוותר בלי בעיה, צריך ללוש עד שמתקבל בצק טוב ולא מתפורר ואז את יכולה להיות רגועה שזה לא יתפרק לך בסיר.
יאללה הגיע הזמן לקפוץ לביקור!
A presto
♥
טוב, בא לי כאלו עכשיו!!!
זה באמת נראה הדבר הכי מושלם בעולם (אני מטורפת על ניוקי..)
והתמונות…אין מילים…כל הפוסט הזה עושה אותי רעבה…
תודה! עם הניוקי שלי והטירמיסו שלך אנחנו מסודרות 🙂
זה נראה מעולה ופשוט להכנה! ינוסה בקרוב.
יש לך נסיון עם ניוקי בטטה?
תודה דפי!
לצערי הרב כמעט ואין להשיג פה בטטות. אבל ברגע שאמצא לי כמה אנסה ואעדכן.
מ-ה-מ-ם
ת-ו-ד-ה
הורססס…..
תודה ענת!
בחיים לא העזתי לנסות להכין ניוקי לבד, אבל פה זה נראה איכשהו פשוט. אני מתה לנסות- וזה אפילו טבעוני! נכנס לרשימות שלי ברגע זה.
תענוג צרוף להיות פה!
פוסט יפהפה – כמו תמיד 🙂
תודה אפרתי!
שאלה- באיזה קמח כדאי להשתמש? אני רואה שכתבת קמח לבן אבל אני זוכרת שלרוב פסטות יוצאות יותר טוב כשמשתמשים בקמח דורום. זה תופס גם לגבי ניוקי?
החמות מוסרת שהדורום גס מידי ושסבתא שלה היתה מכינה פסטה וניוקי מקמח לבן ורק מקמחת בדורום שעוזר להם לא להדבק בזמן הבישול.
כבר כמה זמן לא בקרתי אצלך בבלוג, ואני ממש שמחה שנזכרתי לקפוץ לבקר… אוי כמה יפה! איזה צילומים ואיזה ניחוח איטלקי… את מדהימה!
כיף שחזרת לבקר! תודה רבה 🙂
נראה מעניין ויש לי חשק לנסות נעים לקרוא בבלוג שלך .
תודה אתי!
וואוווווו נראה טעיםםםםםםםםםםםםםם
אף פעם לא הכנתי ניוקי והרשומה שלך פשוט עושה לי חשק.
החצי שלי מאד מאד אוהב
תודה על המתכון וההסברים 🙂
תודה רבה לך!
באתי לספר שהכנו השבוע. הטעם יצא מעולה. הכנו עם רוטב עם הרבה שמן זית שום ופרמזן. בפעם הבאה ננסה עם עגבניות שרי מוקפצות.
הי הילה תודה שבאת לספר לי
שמחה שאהבתם
לא נהוג אצל האיטלקים להוסיף קצת מלח ופלפל לקמח ולתפוחי האדמה? הניוקי יצא מוצלח מאוד, אבל בלי הרוטב ותוספת פרמזן זה היה תפל
אותי לימדו באיטליה לא להוסיף מלח, גם לא לבצק של פסטה, כי מספיק המלח שמוסיפים למי בישול (חופן נדיב של מלח גס) ונשמע לי הגיוני שבלי הרוטב היה חסר טעם, זאת לא מנה לאכול אותה ככה בלי כלום
אז בפעם הבאה בהחלט אוסיף חופן נדיב של מלח. הצצתי ב"בישול איטלקי" העתיק של אהרוני ושם הוא מוסיף מלח, חמאה ו…מציע למעוך את התפוחים במג'ימיקס (לא עלינו). נראה לי שזה יכול לחרב את המרקם. בכל מקרה, היה כיף להכין, והיה טעים ביותר!
Cara Sharon, mi piace troppo il tuo blog! E anch'io mi chiedo come è possibile che per la Maria in cucina tutto è cosí facile. Molto inspirante. E anche tu lo sei. Grazie per le tue inspirazioni!
Ciao Eva, mi fa molto piacere leggere il tuo commento, grazie!
Devo riuscirci anche io! 🙂
Certo!
שרון אהבתי מאוד מאוד לראות את הבלוג המקסים שלך, הכולל את הצילומים המרהיבים והמתכונים המעולים.
ולקרוא עלייך, ממש נשמע כייף גדול!
תודה רבה חיה, שמחה לשמוע.
אם אחרי הבישול הניוקי יוצא לי ממש מושי כזה, זה אומר שבישלתי יותר מדי זמן? יכול להיות שלא שמתי מספיק קמח בהכנה?
ובלי קשר, אני לא מהמגיבים, אבל אני מאוהבת בבלוג הזה. מזכיר לי את המטבח של סבתא (:
היי יעל, מניחה שהיה חסר קמח. ובלי קשר, תודה! כיף לשמוע
איזה ביש.
יש לי איך לתקן את זה עכשיו? הם כולם במקפיא ):
לתקן כבר לא, תוציאי אותם מהסיר ברגע שהם מתחילים לצוף. אולי הבעיה בכל זאת היתה בישול יתר..
אם אחרי הבישול הניוקי יוצא לי ממש מושי כזה, זה אומר שבישלתי יותר מדי זמן? יכול להיות שלא שמתי מספיק קמח בהכנה?
ובלי קשר, אני לא מהמגיבים, אבל אני מאוהבת בבלוג הזה. מזכיר לי את המטבח של סבתא (:
הי
אחלה מתכון. רציתי לדעת היכן משיגים את מועך תפוחי האדמה. תודה רבה
היי תודה. ניתן להשיג אותו בחנויות מתמחות לבישול ואפייה כמו ה 4שף ו
את תפוחי האדמה בישלתי בסיר חרס, מן הסתם ללא מים, עד שהקליפה שלהם היתה שרופה היטב. כשרוקנתי אותם מהבשר שלהם, "העלמתי עין" מהקליפות שרוף שהשתרבבו והתקבל ניוקי נהדר, עם מרקם טוב וקצת טעם של ל"ג בעומר.
הבלוג מעולה, הצילומים נהדרים!