EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

עוגת שוקולד של דודה ריקי

מתכונים

Ricette

ביום ראשון בשעות הבוקר המאוחרות (סופ"ש ארוך באירופה) קיבלתי שיחת טלפון – אנחנו בדרך! הגנים הפולניים שאין לי פרצו מיד, מה מכינים לארוחת צהרים לחברים ותיקים שהחליטו לקפוץ לבקר? שלחתי מיד את פייטרו לסופר עם רשימת מצרכים ובינתיים הכנתי עוגת שוקולד זריזה עם ציפוי קרם ולצערי הרב נטולת סוכריות צבעוניות. בזמן שהייתי עסוקה בסידור השולחן, סידור הבית והחבאת חפצים מתחת למיטה ובתוך הארון פייטרו הכין את מנת הדגל שלו, פיצ'וקרי, עליה אני אספר ביום אחר..

המתכון המוצלח מגיע הישר ממטבחה של דודה ריקי

זמן הכנה: שניה וחצי כלים ללכלך: סיר ושתי קערות

שלב א'

200 גר' חמאה

1 כוס מים

3 כפות גדושות קקאו

לבשל את החומרים על אש קטנה עד שהקקאו נמס

שלב ב'

2 כוסות סוכר

2 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתיה

½ כפית מלח

לערבב בקערה את כל החומרים

שלב ג'

1 שמנת חמוצה

2 ביצים

תמצית וניל

1 כף רום/ברנדי

לערבב בקערה כל החומרים

מחברים את שלב ג' עם שלב ב' ומערבבים היטב, מוסיפים את שלב א' וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. אופים בתבנית מספר 26 בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שקיסם יוצא נקי.

ציפוי שוקולד:

4 כפות סוכר

2 כפות קקאו

1 כפית נס קפה

1 כפית קמח או קורנפלור

5 כפות מים

לבחוש את כל החומרים בסיר עד שמתקבל קרם חלק. להוריד מהאש ולהוסיף 100 גר' חמאה תוך כדי בחישה מתמדת. לשפוך על העוגה כשהיא יוצאת מהתנור.

  1. Meital rotbard

    איך כדאי לשמור את העוגה? בחוץ/מקרר

COMMENTS