EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

שקשוקה הדור החדש | Pomodori ripieni

מיוחדים

Specialità

מי שעוקב קצת בעמוד הפייסבוק של הבלוג ראה שלפני שבוע ערכתי ניסוי קטן במטבח. אז הנה אני כאן, מתרגשת לספר לכם שהכל עבר בהצלחה (ושלא תחשבו שלא קורים לי אסונות במטבח), נאכל (שלא לומר חוסל) וקיבל את אישור ה"רוץ לספר לחבר'ה". להלן הדו"ח:

Chi mi ha seguito sulla pagina di Facebook ha visto che settimana scorsa ho fatto un esperimento in cucina. Sono contenta di potervi dire che è andato tutto bene (a volte mi succedono dei disastri…) e l'esperimento è riuscito. Adesso posso raccontavi come ripeterlo a casa vostra.

עגבניות_ אני השתמשתי בעגבניות הביפסטייק, הן קצת מעוותות ונראות כאילו משהו עבר עליהן אבל מי שאכל אותן יסכים איתי שהן העגבניות הכי טעימות שיש. עכשיו לפני שתקפצו עליי שאין להשיג אותן בארץ אני מציעה שתקחו אדנית ותשלתו כאלו גם. ועד ש… פשוט תשתמשו בעגבניות ממש ממש גדולות, הכי גדולות שאתם מוצאים.

Pomodori_ meglio se cuore di bue, meglio ancora del vostro orto, in alternativa cercate dei pomodori tondi abbastanza grandi, i più grandi che trovate.

ביצים _ ביצי חופש/אורגניות/ביו/מכולת/סופר/ווטאבר, העיקר שיהיו ממש קטנות, הכי קטנות שאתם מוצאים.

Uova_ bio, del contadino, della vostra vicina o del supermercato, importante che siano piccole, le più piccole che trovate.

תוספות _ א' זה תלוי בגודל העגבנייה ב' בטעמכם האישי ג' בדברים שהייתם מעוניינים לחסל מהמקרר ד' כל התשובות נכונות.

Farcitura_ A. dipende dalle dimensioni del pomodoro, B. secondo il vostro gusto, C. avanzi del frigo che volete far fuori, D. tutte le risposte sono corrette.

לעבודה_ חותכים את החלק העליון של העגבנייה ומניחים אותו בצד (עוד נחזור אליו). בעזרת סכין חדה מרוקנים את תוכן העגבנייה מבלי לפגוע בדפנות החיצוניות (דבר שיכול לגרום לנזילה לא נעימה). מרפדים את תחתית העגבנייה במעט מהתוספת (לא יותר מכפית גדושה) – אני עירבבתי מעט פירורי לחם עם גבינת פרמז'ן מגורדת, עלי בזיליקום מלח ופלפל (יעבוד יופי גם עם גבינה בולגרית ואוריגנו). שוברים ביצה לתוך העגבנייה, כדי להמנע ממקרים מצערים (תודו שלנקות ביצה זה אחד הדברים המבאסים שיש) אני ממליצה בחום לשבור אותה קודם לכוס ואז להעביר לעגבנייה. טאץ' אחרון של התוספת – תלוי בכמה מקום נשאר לכם ומכסים עם הפרוסה ששמרנו בצד. מזלפים מעל מעט שמן זית ומכניסים לתנור, 180 מעלות חצי שעה אפייה.

Al lavoro_ tagliate la parte superiore del pomodoro e lasciatela da parte. Svuotate l'interno facendo attenzione di non rompere le pareti del pomodoro. Mettete un cucchiaio di farcitura, io ho messo pangrattato, parmigiano, basilico, sale e pepe ma funziona anche con altri ingredienti. Rompete l'uovo dentro il pomodoro, vi consiglio per evitare disastri (non è mai bello pulire un uovo sparpagliato) di versarlo prima in un bicchiere e da lì nel pomodoro. Ricoprite con la farcitura e richiudete con il coperchio che avevate lasciato da parte. Spennellare con un filo d'olio e cuocete in forno a 180°C per mezz'ora.

רגע של כנות _ מוכרחה להודות שהייתי סקפטית לגבי הניסוי, כבר ראיתי איך הכל תופח, גולש, נוזל, נדבק ועובר למחבת למקצה שיפורים במסווה של שקשוקה לא מוצלחת במיוחד. אבל זה עבד! מזל.

Un momento di confessione_ ero sicura che l'esperimento sarebbe stato un disastro, pomodori esplosivi e uova spalmate nel forno, all fine invece, ha funzionato alla grande!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

רגע של רצינות_ באיחור קל (מצטערת, כנראה שנידבקתי בטמפיזמו האיטלקי שעמידה בזמנים היא לא ממש הצד החזק שלו) אני מצטרפת לחגיגות הבלוג דיי השנתי. ביום הבלוג כל בלוגר מתבקש להמליץ על חמישה בלוגים אבל לפני שאני עוברת להמלצות שלי אני רוצה להודות לכל אלו שגרמו לי להסמיק ביום השמח זה: עכבר העיר עם כתבה מצויינת, פיטוטי המוכשרת, סיגל בן נון האדריכלית ואפרת מהבלוג המעלף אז מה את עושה כל היום.  תודה על הפרגון והנה החמישייה שלי לשנת 2012:

Life is what you make of it – כי כל פוסט שלו הוא הפתעה נעימה והיצירתיות שלו מעוררת קינאה.
מקופלת
– כי חוץ מזה שהיא מוכשרת מאד היא כ"כ אמיתית ומצחיקה שאי אפשר שלא להתאהב בה.
טעמים שרואים מכאן – כי הצילומים, הכתיבה, הסיפורים, הכל.. פשוט מושלם!
המערוך המקפץ – כי שאני מחפשת מתכון מוצלח זאת בדיוק הכתובת שלי.
מתכוניישן– כי כל מילה מיותרת.

Un momento di serietà _ con un paio di giorni di ritardo, voglio partecipare al blog day consigliandovi cinque blog da visitare:

Fashion Flavors– della multi-talented quasi architetto benedetta Marchi
Sweetie's Home – dove trovate le deliziose ricette di Manuela Brivio
La cuoca eclettica – sarete colpiti dai sui racconti culinari
Il rovo di bosco– non potrete fare a meno di innamorarvi delle pagine di Ely
Vaniglia cooking – l'eleganza di questo blog non vi lascerà indifferenti

E non si può non citare le regina del food styling Babs(r)evolution.

my default is

  1. טעמים שרואים מכאן

    תודה רבה על הפירגון 🙂
    אהבתי מאוד את המתכון ואהבתי במיוחד את העגבניות המקסימות
    גם אני רוצה שיצמחו לי כאלה בגינה…

    1. Sharon
      Sharon

      אני אביא לך זרעים ורק תצטרכי להשקות מדי פעם 🙂

  2. אפרת

    נשמע לי כמו פטנט גאוני! ברגע שאשים יד על עגבניות ענק….
    להת 🙂

  3. עלמה

    מגניב ביותר. הכנתי פעם משהו דומה בבלוגי, אבל לא היו לי עגבניות כאלה!

    1. Sharon
      Sharon

      הלכתי מיד לחפש וזה ממש דומה! שלך הרבה יותר מושקעת, מסוג התוספות שעושות את ההבדל. בפעם הבאה אכין את הגרסא שלך.

  4. דנה הדר

    מצד אחד אני מתעצבת שאין לי בלעדיות על השיתוף של הבלוג המקסים שלך בבלוג דיי מצד שני, כל אחד ואחד מהמשתפים מוכיח שצדקתי (-: איזה כיף תני לעצמך איזה חיוך של סיפוק!

    1. Sharon
      Sharon

      חוץ מהחיוך הלחיים שלי גם אדומות. המון המון תודה!

  5. Revital Amir

    המון המון תודה על השיתוף והמילים החמות:-)
    כבוד להופיע כאן וביוחד בפוסט אדמדם שכזה שהולך טוב עם לחיי הסמוקות.
    והמתכון שלך..ואו. לא פגשתי כאלה עגבניות אצל הירקן שלי:) הן כל כך יפות ומיוחדות.
    ואחלה של רעיון.נראה כל כך טעים,ואני לא מאוהבי העגבניות האפויות ונראה לי שהעגבניות שלך יגרמו לי לשנות את דעתי.
    רויטל

    1. Sharon
      Sharon

      תודה לך בחזרה! לא היה לי בכלל ספק שאת נכנסת לרשימת הטופ 5 שלי. שבוע טוב, שרון.

  6. marxmus

    איזה כיף לקבל מחמאות. תודה, מתשיכי להפתיע אותנו עם מתכונים מגניבים.
    המשך שבוע מצויין.

  7. מקופלת

    יא, באתי לכתוב תגובה על איזה מגניבה השקשוקה הזאת ופתאום אני רואה את השם שלי…איזה הפתעה ואיזה כיף לי…יא…תודה, לכבוד גדול לי.

  8. טל

    הקנאה הקנאה על עגבניות שכאלה (ושום מילה על איטליה, כן?)
    פוסט מהמם

    1. Sharon
      Sharon

      תודה טל! לא מאמינה שעוד מעט כבר נגמר פה הקיץ ונצטרך לחכות עד שנה הבאה לעגבניות כאלו.

  9. Ely

    Sei davvero un tesoro cara..Rientro oggi dall'Ungheria e volevo lasciarti un grosso abbraccio. I tuoi pomodorini sono deliziosi come sempre. 🙂 Passa una serena notte, piena di bellissimi sogni!

COMMENTS