My pantry
בזמן האחרון שאני פותחת את הארון במטבח אני נזכרת בפינה, השוערת של הבניין בו התגוררתי במילאנו. החלון של המטבח/סלון שלה פנה לכיוון הלובי וכל מי שנכנס ויצא עבר דרכה. אם לא הסתדרת איתה עדיף היה לך לעבור מחוץ לשעות הפעילות שלה כשהוילון היה מוגף (או דרך הפחים), אם היא חיבבה אותך היית מתקבל בברכות בונג'ורנו ובאונה סרה חמות ואם זכית בתואר הילד שלה היית בר מזל. לילדים היתה כניסה חופשית לביתה, הם קיבלו יחס מועדף ושום מילה על האינפורמציות העסיסיות שידעה על כל דייר ודייר. אבל אני בעיקר אהבתי להתגנב למטבח, להציץ לתוך הסירים, להריח ולטעום את המאכלים הנפלאים שלה, לשתות כוס קפה, לקשקש ולקבל מדי פעם צנצנת, אחת מאלף שהיו מסודרות אצלה כמו חיילים בארון. ריבות, זייתים, ירקות בשמן והצנצנת הכי הכי היתה זאת של הפטריות שבעלה היה יוצא לאסוף לה כל שנה בהרים.
Ultimamente quando apro l'armadio della cucina mi viene nostalgia di Pina, la mia amata portinaia di Milano. Io sono stata fortunata perchè Pina mi ha preso in simpatia e mi ha sempre viziato come una nipotina. Mi piaceva sempre scoprire cosa stava cucinando, chiaccherare insieme e ricevere ogni tanto un vasetto, uno dei mille che aveva nel suo armadio. Tra le marmellate, i sottaceti e i sottolio il più desiderato era quello dei funghi raccolti da suo marito.
בלי לשים לב, לאט ובשקט, המדף בארון התמלא גם לי בצנצנות שהוכנו באהבה רבה מתוצרת הגינה (עכשיו אתה מבין פייטרו למה לא זורקים צנצנות?). ריבת עגבניות שרי, ריבת תותים, ריבת תפוחים (מהעץ של חמותי), חצילים בשמן (כאן המתכון) וקישואים מיוחדים, ארוכים ודקים, זן שגדל במחוז ליגוריה (על גבול צרפת) והבאתי איתי מהחופשה האחרונה שם.
Senza che me ne sia accorta si è riempito anche il mio armadio di vasetti preparati con i prodotti del mio orto (adesso Pietro hai capito perchè non devi buttare i vasetti?). Marmellata di pomodorini, di fragole, di mele, melanzane sott'olio e zucchine rampicanti arrivate direttamente dalla Liguria.
קישואים בשמן
**אם לא מסתדר לכם לקפוץ לריביירה להביא קישואים אפשר להשתמש גם בקישואים מהמכולת, העיקר שיהיו קטנים ובהירים.
2-3 ק"ג קישואים
1 בקבוק חומץ יין
1 בקבוק יין לבן יבש
5 כפות מלח
3 כפות סוכר
את הקישואים חותכים לקוביות קטנות (לא קטנטנות). בסיר מספיק גדול מביאים לרתיחה את החומץ, יין, מלח וסוכר ואז מכניסים את קוביות הקישואים בדיוק לארבע דקות בישול (לא לחכות שהקישואים יתרככו, זה יקרה בהמשך). מסננים את קישואים ומניחים אותם לייבוש על מגבת ל – 24 שעות. למחרת מערבבים בקערה את הקישואים עם שמן זית, אוריגנו, טימין, פרוסות שום, מלח ופלפל לפי הטעם. מעקרים צנצנות, ממלאים אותם בקישואים ומכסים עד הפתח בשמן זית, מנערים מעט כדי להוציא בועות אוויר, סוגרים היטב, מכניסים לארון וממתינים בסבלנות שבועיים.
Zucchine sott'olio
** Se non potete fare un salto in Liguria e prendere delle zucchine rampicanti andranno bene anche quelle piccole e chiare
2-3 kg di zucchine
1 bottiglia di vino bianco
1 bottiglia di aceto di vino bianco
5 cucchiai di sale
3 cucchiai di zucchero
Tagliare le zucchine a piccoli cubetti o rondelle ma non troppo piccole. In una pentola grande abbastanza far bollire l'aceto, il vino, il sale e lo zucchero, aggiungere le zucchine e cuocere per 4 minuti esatti (devono rimanere ancora crude). Scolare le zucchine e lasciarle asciugare su un panno per 24 ore. Il giorno dopo mescolare le zucchine con olio di oliva, origano, timo, aglio, sale e pepe. Riempire i vasetti sterilizzati con le zucchine, coprire con olio d'oliva, agitate per togliere le bolle d'aria e chiudere bene. Tenere i vasetti a riposo per 2 settimane. Cercate di resistere..
שבוע טוב וסוף חופש גדול נעים לכולם
Buona settiman a tutti
למה את תמיד מוציאה פוסט חדש, לקראת צהריים… אנשים רעבים פה 🙂
נראה מעולה.
מחכה למתכון עם תאנים.
שבוע מצויין
כן אני קצת לא בסדר, אני יודעת 🙂 המתכון תאנים מחכה לך בתיבת הדואר. שבוע טוב!
תוכלי לשלוח שוב בבקשה
תודה רבה
marxmus@gmail.com
נו מה נגיד, הורס כרגיל.
הולכת להכין צהריים לייט של סלט וביצה ולפנטז על קישואים מרביירות
וחצילים ממילאנו..
מבטיחה לאכול קצת גם בשבילך היום בצהריים. בתאבון! ותודה 🙂
אני כל כך אוהבת קישואים.
את יכולה בבקשה לרשום כמה מ"ל זה החומץ וכמה היין. (יש כל מיני גדלים לבקבוקים).
ותודה על פוסט מקסים.
איילה.
היי איילה
החומץ זה ליטר אחד
והיין 750 מ"ל
ותודה לך!
Che buone, anche mia nonna le preparava per noi.
Grazie Marco 🙂
עץ תפוחים זה פשוט חלום וצנצנות מלאות בדברים טובים שגדלים בגינה זה הכי כיף!!
גם אני מתכננת לשתול בקרוב גינת ירק קטנה מתוך תקווה שיצמח משהו ושגם לי יהיו צנצנות כאלו 🙂 אולי כשייגמר הקיץ הנורא שיש לנו פה.
תשתלי תשתלי! זה לא דורש יותר מדי התעסקות והסיפוק אדיר! אני לגמרי בעד 🙂
אחותי זה מהמם! גם הארון צנצנות וגם המתכון (: טוביה מקרקר לי בתוך הבטן (:
שבוע מעולה!!
את מהממת בעצמך, שיהיה לך שבוע מצויין, כנראה ה-שבוע! נשיקות לכולכם.
שרון, איפה היית כשהקישואים שלנו הצר התרבו בגינה. שמרתי את המתכון לשנה הבאה. ואגב, סבתא שלי היתה עושה ליפתן מקישואים, כי תפוחים היו מאד יקרים או שלא היו בככ. בכלל.
כל טוב נילי
הייתי כל הזמן פה, אני אשלח לך תזכורת לשנה הבאה ואם יש לך את המתכון של הלפתן אשמח לקבל
Che deliziosa ricetta cara! I barattoli con le conserve hanno un fascino sempre particolare: sanno così di casa, di ricordi… un bacione grande grande!
Ciao Ely e grazie per le tue visite qua 🙂
זה נראה פשוט מושלם הקישואים האלו – ואני מתה על קישואים – אני בטוח אנסה! תודה על המתכון ועל הסיפור 🙂
תודה לך יקירתי!
מצטרפת לכל הסופרלטיבים שנרשמו לפני…הבלוג מקסים.תענוג.
טליה
תודה רבה טליה
את אותו המתכון לקישואים אני מכירה עם חצילים. שכנתי הדרום אמריקנית לימדה אותי פעם, מזמן. זה יוצא מעולה גם עם חצילים.
אני בטוחה שזה יוצא מעולה – כי גם כאלו הכנתי 🙂
איזה בלוג יפה וריחני!תענוג
תודה נועה כיף לשמוע ממך!
Buongiorno Sharon, ho citato la tua ricetta nella mia rubrica "FoodBlogger del Sabato" 🙂 qui: http://www.4blog.info/casaorganizzata/2012/09/foodblogger-del-sabato-le-zucchine-sottolio-di-pasta-every-day/
Ciao Alessia! Grazie per aver scelto la mia ricetta, neanche mio marito che è mezzo ligure sapeva dirmi il nome giusto 🙂
איזה כיף שמצאתי את הבלוג שלך. עברנו לגור במילאנו לפני שנה ואשמח לשמוע גם על המלצות על מקומות/חנויות מעניינות בעיר. בלוג מקסים ויש מצב שנבוא לבקר..
נורית
היי נורית!
תודה רבה כמובן שנשמח לביקור ישראלי על האגם
תשלחי לי מייל ואני אעביר לך כמה המלצות
gursharon@gmail.com