EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

באצ'י די דמה

מתכונים

Baci di dama

Ricette

את העוגיות האלו, באצ׳י די דמה (ובתרגום לעברית: נשיקות של גברת) אמא של פייטרו היתה נוהגת להכין על בסיס קבוע עד שהיא גילתה שאני יודעת לאפות דבר או שניים ומאז האחריות למתוקים עברה אליי.
זה המתכון שלה והוא פשוט מאד להכנה, מכינים בצק עוגיות על בסיס שקדים, אופים, ממלאים בשוקולד שאוהבים, סוגרים את הסנדוויץ וטורפים.

רק מזהירה – העוגיות האלו ממכרות מאד!

Baci di dama

  • באצ'י די דמה
    מתכון לכ-40 עוגיות
  • 150 גרם שקדים טחונים
    100 גרם סוכר
    150 גרם קמח לבן
    150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
    1 כפית תמצית וניל
    קליפת לימון מגורדת
    קמצוץ מלח
    שוקולד למריחה/שוקולד מומס

מערבבים במעבד מזון סוכר ושקדים, מוסיפים את החמאה ומערבבים בפולסים קצרים. מוסיפים את שאר המצרכים (לא כולל השוקלד) ומעבדים בפולסים עד שהבצק מתחיל להתאחד, מוציאים מהקערה ולשים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. לאחר שהבצק התקרר יוצרים כדורים קטנים ומכניסים שוב למקרר לחצי שעה. מסדרים אותם על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, משאירים רווח בין כדור אחד לשני ואופים בתנור שחומם מראש על 140 מעלות כ-20 דקות או עד השחמה קלה. מניחים לעוגיות להתקרר, מחלקים לזוגות, על גבי גב עוגייה אחת מורחים שוקולד וסוגרים לסנדוויץ עם העוגייה השניה.
אגב- אם תהיתם למה הנייר אפייה שלי מקומט כל כך, זה טריק שלמדתי מחמותי, מכווצ'צ'ים אותו לפני השימוש ככה הוא מתיישב היטב בתבנית.

Baci di dama 4

E' successo che contemporaneamente avessi un confezione di pane azzimo, una di gallette (le due cose che non possono essere mangiate se non spalmate di cioccolato) e un vasetto di crema al cioccolato (tipo la Nutella ma la versione israeliana). Visto che non posso continuare a mangiare tutto il giorno pane con il cioccolato ho deciso di cercare una ricetta che mi aiutasse a finire tutto il vasetto, mi è venuta in mente la ricetta dei baci di dama.

Baci di dama

  • Baci di dama
    Ricetta per circa 40 biscotti
  • 150 gr. mandorle tritate
    100 gr. zucchero
    150 gr. farina
    150 gr. burro
    essenza di vaniglia
    scorza di un limone
    pizzico di sale
    Nutella / cioccolato fuso

Tritare nel mixer mandorle e zucchero, aggiungere il burro tagliato a cubetti e lavorare il tutto con brevi impulsi, aggiungere la farina e il resto degli ingredienti (tranne il cioccolato), lavorare finchè inizia a rapprendersi. Togliere dal recipiente e impastare fino ad ottenere un pasta liscia ed omogenea. Avvolgere nella pellicola e lasciare in frigo per circa 1 ora. Formare delle piccole palline e rimettere nel frigo per altri 30 minuti. Disporre nella teglia foderata con carta da forno, lasciando spazio tra una pallina e l'altra, infornare nel forno preriscaldato a 140 gradi per circa 20 min. Sfornare i biscotti, lasciare raffredare, spalmare il cioccolato su un biscotto e unire con l'altro.

Baci di dama

שבוע טוב לכולם Buona settimana a tutti

  1. גלי

    אז עכשיו את עם עוגיות ממולאות בשוקולד, חבילת מצות וחבילת ביסקויטים…
    זה רק אני או שהמצב לא השתפר?
    🙂

    1. Sharon
      Sharon

      בעוגיות אני מכבדת את האחרים, ככה שאני לא לבד בצרה 🙂

  2. מיכל

    רגע, את מילאת את הנפלאות האלה בשוקולד השחר? זה ממש פשע כשיש לך מסביב כזאת נוצ'יולטה מהממת. בארץ זה עולה 18 שקלים מופרזים, אבל עדיין זה עוקף את הנוטלה בסיבוב. יופי של עוגיות!

    1. Sharon
      Sharon

      עם כל הנוטלות והנוציולטות אני עדיין חושבת ששוקלד השחר לוקח ובגדול 🙂

  3. Alona Gur

    אז עכשיו את צריכה שוקלד חדש למצות, ידעתי שהייתי צריכה להביא לך

  4. marxmus

    נראה מעולה. לאלו שחסר קצת שוקולד אפשר לטבול אותם שוב בשוקולד 🙂

  5. גילה

    הכנתי את העוגיות היום בבוקר, יצאו נהדר תודה לך על המתכון

  6. דנה

    כמה שוקולד למריחה צריך ? שליש כוס?חצי כוס?

  7. Elena

    Uffi a me non vengono, proverò anche questa ricetta ! Domani spedisco il libro con pieghi di libri fammi sapere quando arriva! Un bacione

  8. דניאל

    הכנתי אותן והן נפלאות. אני מילאתי אותן בריבת חלב ויצא מהמם.

  9. NOGA

    הייתי חייבת לכתוב,
    כנראה שאלו העוגיות הכי טעימות שקיימות…
    ממכרות שזה לא יאמן,
    טעימות בתור סנדוויץ' עם נוטלה או ריבת חלב (יאמי!) אבל גם בתור עוגיה בפני עצמה ללא מילוי, פשוט פנטסטיות.

    תודה רבה 🙂

COMMENTS