עוגת ערמונים בחושה
Castagnaccio lievitato
ערמונים הם אחד הפירות היותר מזוהים עם החורף והקור ובתקופה הזאת בשנה רואים אותם בכל מקום, אם בתפריטי המסעדות, בסופרים בכל מיני ואריאציות וכמובן בעגלות מוכרי הערמונים הקלויים שצצות בכל פינת רחוב. אצלנו בימי החורף קמח ערמונים מככב במטבח, בפסטות, בלחמים וגם בעוגות. המתכון לעוגה הזאת פורסם כבר לפני כמה שנים במגזין האוכל האיטלקי Sale & Pepe ומאז בכל שנה אני שולפת אותו מחדש.
- עוגת ערמונים
- 2.5 כוסות קמח ערמונים
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
2 כוסות חלב
2 כפות קקאו
4 כפות שמן
1 שקית אבקת אפייה - מנפים לקערה קמח, קקאו ואבקת אפייה. בכלי נפרד מערבבים יחד שמן וחלב. טורפים בקערה ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה, מוספים בהדרגה מתערובת היבשים ותערובת הנוזלים, כל פעם קצת ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. שופכים את הבלילה לתוך תבנית עגולה ומשומנת (22-24 ס"מ), מפזרים מעל שבבי שקדים (אופציונלי) ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ – 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.
Le castagne sono le protagoniste di questa stagione, si trovano ovunque, nei ristoranti, supermercati e soprattutto in ogni angolo di strada. In questo periodo la farina di castagne non manca mai in casa, la aggiungo dappertutto, dolci e salati, primi e secondi come anche in questa ricetta pubblicata già qualche anno fa su Sale & Pepe e che ogni inverno tiro fuori di nuovo.
- Torta di castagne
- 2.5 bicchieri di farina di castagne
3/4 bicchiere di zucchero
2 uova
2 bicchieri di latte
2 cucchiai di cacao
4 cucchiai di olio di semi
1 bustina di lievito per dolci - Setacciare la farina insieme al cacao e il lievito. Mescolare a parte il latte e l'olio. In una terrina montare uova e zucchero e incorporare, alternandoli, il mix di farina e i liquidi. Versare l'impasto in una teglia oliata di 22-24 cm di diametro e cospargere con scaglie di mandorle. Cuocere in uno forno preriscaldato a 180 gradi per circa 45 minuti o finché uno stuzzicadente non esce asciutto.
// ♥ //
וואו, נראית מושלמת ובמרקם מדהים! חייבת לנסות!
תנסי ותקראי לי, אבוא לאכול.
זה נראה נפלא. אין לי מושג מה זה בדיוק קמח ערמונים ואיך להגיע לזה…
תודה עלמה, קמח ערמונים זה פשוט ערמונים טחונים לאבקה שנראית כמו קמח בצבע בז'. כאן יש את זה בסופרים, מניחה שבעיר הגדולה גם אפשר למצוא.
נראה חלומי, יש לך מושג היכן משיגים קמח ערמונים בישראל?
נראה חלומי, יש לך מושג היכן משיגים קמח ערמונים בישראל?
נראה חלומי, יש לך מושג היכן משיגים קמח ערמונים בישראל?
יש שמועות שברשת "לגעת באוכל" מוכרים.
איזה תזמון מושלם בדיוק התחיל לרדת פה גשם. חבל שפה לא צצים מוכרי ערמונים בכל פינה ושאין בסופר קמח ערמונים, אחרת הייתי רצה להכין עכשיו.
לפי מה שאני יודעת ניתן להשיג, קצת ביוקר אבל זה אפשרי.
אפשר קמח שקדים במקום?
אפשרי, על חשבון הטעם של הערמונים
היי שרון יקרה,
אם אני לא מוצאת כאן קמח ערמונים, חשבתי לטחון ערמונים קלויים יבשים ולהוסיף קמח רגיל, מה דעתך על הרעיון?
אשמח לשמוע.
נועה 🙂
היי נועה, אם את מצליחה לטחון אותם ממש לאבקה לדעתי אין צורך בכלל להוסיף קמח רגיל.
בהחלט עשית לי חשק לעוגה הזאת 🙂
נורא כייף לאכול ערמונים בשקית, כאשר מטיילים בחוץ ושלג יורד
הבעיה בארץ שקמח עמרונים מאד מאד יקר
מטורפת על ערמונים! והעוגה נראית פשוט מעולה
בפעם האחרונה קניתי קמח ערמונים ב-whole foods כשביקרתי בניו יורק לפני מעל לעשור,
ומבחינתי זו היתה תגלית מדהימה 🙂
מאז מפנטזת שיגיע למדפי הסופר בארץ כדי לעשות בו את זממי
תודה! לא חשבתי שזה מצרך עד כדי כך נדיר בארץ. כאן אפשר למצוא את זה בכל מכולת שכונתית
עכשיו בתנור. קניתי את הערמונים הקלופים, חתכתי לחתיכות קטנות ומשם לתנור על 60 מעלות ל4 שעות עד שהתייבשו. טחנתי במטחנת תבלינים ויצא משהו בין קמח לאבקה גרגירית. הוספתי עוד חצי כוס קמח שקדים ועכשיו אני כוססת ציפורניים ומחכה לטוב.
כל הכבוד על ההשקעה והנחישות! מחכה לשמוע עדכונים.
התקשרתי עכשיו לחנות מנה אחרונה בשוק מחנה יהודה בירושלים לשאול אם מוכרים קמח ערמונים, המוכר היה נשמע מופתע… כנראה שבכל זאת לא קל להשיג בארץ )-:
אם מישהו מצא בארץ, אשמח לדעת היכן
נראה טעיםםםםם
היי, זה נראה מהמם. רציתי לשאול אם אפשר להחליף את החלב לתחליף לא חלבי..? חלב סויה/קוקוס/שקדים/אגוזים..? בנוסף, אם אני מתכוונת לטחון ערמונים קלופים במעבד מזון, האם אני צריכה להוסיף קמח? או מספיק לטחון אותם ממש דק? תודה!
אפשר למצוא קמח ערמונים במעדניות מובחרות ובעדן טבע מרקט
היי, יש לך רעיון לתחליף לחלב? יש לי קמח ערמונים, אבל לא יכולה להשתמש בחלב. בגלל שזה 2 כוסות אני חוששת להשתמש בחלב סויה.
כל תחליף חלב יעבוד. סויה, אורז… לדעתי זה יהיה הכי טעים עם חלב שקדים. גם קוקוס יכול להיות טוב, אבל הטעם שלו יותר משתלט, אז אפשר כוס חלב קוקוס וכוס מים.
ניתן להשיג קמח ערמונים באתר המזווה:
http://www.hamezaveh.co.il/flours/chestnuts-flour.html
נראה שזה כרגע לא במלאי אבל מניחה שיתחדש מתישהו
חזרתי מפריז עם קילו וחצי קמח ערמונים ואני ממש רוצה לנסות אותו. האם כדאי לאכול את העוגה טרייה או שאין בעיה להכין יום קודם?
תודה!
אין בעיה להכין יום קודם.
נראה ממש מעולה!!!