EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

קאפקייקס שוקולד

עוגות ומתוקים

Cupcakes al cioccolato

Torte e dolci

רציתי להכין לפייטרו עוגת יומולדת חמודה, פתחתי את המקרר וגיליתי שהוא ריק לחלוטין! בלי ביצים, בלי חלב, בלי חמאה ואפילו השמן נגמר! בערב אין אמ:פמים פתוחים אצלנו ולקנות עוגה על הבוקר לא ממש בא בחשבון, בקיצור, פאדיחות. מה עושים? גוגל. "איך מכינים עוגה מכלום" וכל מיני צירופים דומים הביאו אותי למתכון המצויין של אילת ברק- עוגת שוקולד ושמן זית. לוקח בדיוק חמש דקות להכין אותה והשמן זית מפתיע ובגדול. אפשר לאפות בתבניות קאפקייקס אישיות או בתבנית עוגה גדולה, שתי האופציות מוצלחות, טעימות ואפילו טבעוניות!

Chocolate cupcakes 1

  • קאפקייקס שוקולד
    כמות ל- 24 קאפקייקס (או עוגה בתבנית 26 ס"מ)
    מבוסס על המתכון הזה
  • יבשים:
    2 כוסות קמח
    1 כוס שקדים טחונים (ניתן להמיר בכוס קמח נוספת)
    1 כוס סוכר
    6 כפות קקאו
    1 כפית סודה לשתיה
    1 כפית אבקת אפייה
    1 שקית סוכר וניל
    קורט מלח
  • רטובים:
    8 כפות שמן זית
    2 כפות חומץ יין לבן
    2 כוסות מים
    1 כוס אספרסו קצר (30 מ"ל)

מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים, מוסיפים את הרטובים ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה. מרפדים תבנית שקעים במנז'טים ויוצקים לתוכם את הבלילה עד 2/3 גובה.
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כעשר דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
** אם בחרתם לאפות עוגה זמן האפייה ארוך יותר- כארבעים דקות.

  • לציפוי:
    100 גרם שוקולד מריר
    1 כף שמן זית

ממיסים את השוקלד והשמן יחד, מצפים את הקאפקייקס (או העוגה) אחרי שהתקררו מעט ומקשטים בסוכריות/ קוקוס/ שקדים קצוצים/ שבבי שוקולד וכו'. מדליקים נר ומגישים לילד יומולדת.
עד מאה כעשרים.

Cocoa

cup cake

 

Entro in cucina per preparare la torta di compleanno di Pietro, apro il frigo e scopro che è vuoto. No uova, no latte, no burro e pure la bottiglia d'olio è quasi vuota. Per un attimo mi è passato in mente di comprare una torta… ma.. sicuramente si trova una soluzione creativa. Vado su Google, scrivo "come si prepara torta di niente" e  trovo la ricetta di Ayelet Barak (in ebraico) che mi salva all ultimo momento. Si puo infornare come cupcakes o come torta, tutte e due sono ottimi e addirittura vegani!

Chocolate cupcakes 2
Chocolate cupcakes 2

  • Cupcakes al cioccolato
  • per 24 cupcakes
  • oppure una torta da 26 cm
  • Solidi:
  • 2 bicchieri di farina bianca
  • 1 bicchiere di mandorle tritate (o ulteriore di farina)
  • 1 bicchiere di zucchero
  • 6 cucchiai di cacao
  • 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
  • 1 cucchiaino di lievito per dolci
  • 1 bustina di zucchero vanigliato
  • un pizzico di sale
  • Liquidi:
    8 cucchiai di olio d'oliva
    2 cucchiai di aceto di vino bianco
    2 bicchieri di acqua
    1 tazzina di caffe (30 ml)

Unire tutti gli ingredienti solidi, aggiungere gli ingredienti liquidi e mescolare fino ad ottenere un composto omogeneo. Versare negli stampini fino a 2/3 di altezza e infornare a forno preriscaldato a 180 gradi per circa 10 minuti, finchè uno stuzzicadente esce pulito. Se avete scelto la torta, la cottura è di ca. 40 min.Chocolate cupcakes 2

  • Per la decorazione:
    100 grammi di cioccolato fondente
    1 cucchiaio di olio d'oliva

Sciogliere insieme il cioccolato e l'olio e versare sulla torta ancora tiepida. Decorare con le perline/cocco/mandorle affettate/ briciole di cioccolato ecc. Accendere la candela e servire al festeggiato. Buon compleanno P.

Chocolate

cupcake

Happy Birthday!

  1. מיכל

    שלום לך. 1. האם את מציעה לשים מיץ תפוזים כתחליף לאיזה מרכיב??
    2 . במה ניתן להמיר את החומץ? פשוט אינני רוצה להשתמש בשום חומץ, מסוג כלשהו.
    3. נראה לי אחלה מתכון לטבעונים.
    4 . אילו שילובים נוספים של קמחים את מציעה , חוץ מקמח כוסמין (שגם בו אינני משתמשת? ממתינה בקוצר רוח לתשובותיך, אני רצה להכין אותה. בתודה מראש.

    1. Sharon
      Sharon

      הי מיכל
      1+2- תחליפי את החומץ במיץ תפוזים, או לימון
      3 – הוא אחלה גם לא לטבעונים
      4 – לא ניסיתי עם קמח אחרים, הייתי משאירה לפחות חצי מכמות הקמח הלבן לשמור על הקלילות של העוגה.
      5- ספרי איך יצא.
      שרון

  2. ר"ש

    איזה כיף להיכנס למתכון שנשמע סטנדרטי ועם כמויות של חמאה ושמנת, ולמצוא כזה מתכון.
    מקווה לנסות בקרוב…

  3. Ely

    Sono una vera meraviglia, amica mia… davvero sono rimasta senza parole, ma con una voglia immensa di averne uno! TVB

  4. אלכס

    מזל טוב!
    הקאפקייקס נראים נהדר, אחלה של קינוח ליום הולדת!
    יש לי חבר טוב שמתחיל להיות טבעוני ועוגת שוקולד זה הקינו היחידי שהוא אוהב, מיד שולחת לו את הלינק למתכון הזה.

  5. טעמים שרואים מכאן

    נראה נפלא!!
    אני חייבת להודות שאני מכירה את המתכון הזה כבר המון שנים ותמיד רציתי להכין אותו ואיכשהו תמיד התפספס לי..
    עכשיו זה בטוח יקרה 🙂
    מזל טוב לפיירו 🙂

  6. הדר

    ואו! נראה מעולה, וכבר הרבה זמן שרציתי להכין קינוח עם שמן זית…
    מזל"ט לפייטרו!

  7. וויני

    הקאפקייקס נראים ממש נהדר!
    לא מכירה את המתכון אבל הוא בהחלט מוצא חן בעיני
    הוא גם מסקרן כי אף פעם לא השתמשתי בשמן זית בעוגה.

    1. Sharon
      Sharon

      תודה וויני, גם לי זאת היתה פעם ראשונה עם שמן זית. הוא מפתיע לטובה.

  8. עלמה

    גם אני הכנתי את המתכון הזה לא מזמן! יצא ממש טעים. נראה לי שאת החומץ לא כדאי להחליף בשום דבר כי השילוב של חומץ ואב' אפיה או סודה לשתיה הוא מה שגורם לעוגה לתפוח ולהיות עוגתית גם בלי ביצים

    1. Sharon
      Sharon

      יכול להיות שהלימון יעשה עבודה דומה אבל לא סגורה על זה. אני נשארת עם החומץ.

  9. marxmus

    הכי כיף למצוא מתכון ולהכין משהו טעים מכלום :). מזל טוב לפייטרו

  10. חיה

    תתחדשי במקום החדש , מקסים
    אוהבת מאד את הבלוג שלך
    גם אני מתכננת כבר המון זמן לעבור לפלטפורמה או בלוג בעיצוב אישי יותר ,ואני עדיין מבררת …
    מתכון נהדר
    תודה
    חיה

  11. יעל ר.

    רעיון נהדר למתכון לחבריי הטבעונים, שאני תמיד שוברת את הראש מה להכין להם בתחום המנות האחרונות. תודה!

    ובכלל, כי רק היום נחשפתי לבלוג הזה, אני חייבת לציין שהעיצוב והתמונות נפלאים, מאירי עיניים ומאוד מעוררי תיאבון. מיד הולכת להכין פסטה.

  12. חן

    היי! האם לדעתך ניתן להשתמש בחומץ תפוחים במקום חומץ יין?

COMMENTS