פוקצ'ה
Focaccia
הסתיו בעיצומו, העצים בשלל צבעים, המדרכות מכוסות בעלים יבשים וצהבהבים וגם הגינה שלנו מצטרפת לחגיגה. רגע לפני שהיא נכנסת לתרדמת החורף קטפנו נגלה אחרונה של עגבניות שרי ותאנים שהיו תירוץ מצויין להכין ככה סתם באמצע היום פוקצ'ה חמה ומפנקת.
את הפוקצ'ה אפשר לאפות כמו עוגה בתבנית מלבנית או לעצב מהבצק פוקצ'ות בגדלים שונים ולאפות אותן על גבי נייר אפייה, אם יש לכם אבן שמוט לתנור זה גם יעבוד נהדר. לגבי התוספות – תפתחו את הראש (והמקרר) ופזרו מעל (כמעט) כל מה שעולה על דעתכם.
מהכמות של המתכון הכנתי 3 פוקצ'ות מאורכות: אחת עם תאנים, גבינת גורגונזולה, צנוברים ורוזמרין, אחת עם עגבניות שרי ואחת עם עשבי תיבול, מלח ופלפל גס.
- מתכון בסיסי לפוקצ'ה
- 500 גרם קמח לבן ללחם
1 שקית שמרים יבשים (11 גרם)
300 מ"ל מים פושרים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
מתסיסים במים פושרים שקית שמרים וכף סוכר למשך עשר דקות. בקערה מניחים את הקמח, יווצרים גומה באמצע ושופכים פנימה שמן זית ואת השמרים. מתחילים ללוש, ביד או במיקסר, אחרי כחמש דקות לישה מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. משמנים קערה בשמן זית, מניחים בפנים את הבצק, מכסים במגבת מטבח ומשאירים במקום חמים לתפיחה, כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מעבירים את הבצק התפוח לתבנית משומנת היטב (20*30 ס"מ) או מחלקים אותו למספר חלקים ומעצבים מהם פוקצ'ות בינוניות/אישיות. מזלפים על הבצק בנדיבות שמן זית ומפזרים את התוספות. בעזרת האצבעות יוצרים גומות ומשקיעים בבצק את התוספות. מניחים לתפוח שוב כ -20 דקות ומכניסים לתנור שחומם היטב מראש על 220 מעלות, 20 דקות אפייה או עד הזהבה.
** לא מומלץ להכין מראש, היא הכי טעימה ישר מהתנור.
L'autunno è arrivato, decisamente il periodo più bello dell'anno, gli alberi sono colorati, i marciapiedi sono coperti di foglie gialle e il nostro giardino sta per entrare nel letargo invernale. Gli ultimi pomodorini dell'orto e i fichi che abbiamo raccolto per la prima volta sono un' ottima occassione per preparare un focaccia calda e gustosa. Potete stendere l'impasto in una teglia, direttamente sulla carta forno o divertirvi con forme libere e farcire con (quasi) tutto quello che vi viene in mente. Con la dose della ricetta ho preparato 3 focacce strette e lunghe, una farcita con fichi, gorgonzola, pinoli e rosmarino, una con pomodorini e infine una con erbette, pepe e sale grosso.
- Ricetta base per la focaccia
- 500 gr farina 00 per pane
1 bustina di lievito di birra secco
300 ml acqua tiepida
1 cucchiaio di zucchero
1 cucchiaino di sale
2 cucchiai di olio d'oliva
Sciogliere il lievito con acqua e zucchero e lasciare riposare per dieci minuti. Disporre la farina a fontana, versare l'olio e l'acqua con il lievito. Lavorare per 5 minuti a mano o nel mixer, aggiungere il sale e impastare bene fino ad ottenere una pasta di consistenza omogenea ed elastica. Riporre la pasta in una ciotola capiente oliata bene, coprire con un panno e lasciare lievitare circa un' ora o fino a quando si raddoppi di volume. Stendere la pasta in un teglia (20*30 cm) ben oliata, in alternativa dividere in più parti creando le forme desiderate. Versare sopra olio d'oliva in abbondanza, sale, pepe e la farcitura, con le punte delle dita modellare la focaccia. Lasciare lievitare ancora per 20 minuti e infornare in forno preriscaldato a 220°C per circa 20 minuti. ** Non vi consiglo di prepararla in anticipo, é buonissima appena sfornata.
סופשבוע נעים
Buon weekend
♥
נראה מצוין !
אהבתי את השילוב של התאנים עם הגבינה, צנוברים ורוזמרין,
והתמונות שלמות !
🙂
תודה רבה אורלי! ושוב תודה על הפוסט האחרון 🙂
אוי, גורגונזולה ותאנים..מה יכול להיות יותר מושלם??
הרגת אותי עם המתכון והתמונות..בא לי להכין עכשיו!!
אכן שילוב בעייתי 🙂
השילוב של הפוקצ'ה והתאנים נשמע מושלם!! כל הטוב בעולם אחד :)))
תודה ליטלי ♥
כמה ג"ר שמרים או כפית יש בשקית
שקית קטנה של 11 גרם
וואו!
נראה נפלא. והצילומים, כרגיל, מושלמים.
♥
תודה רבה!
הי שרון,
הרבה זמן שפספסתי את הביקור המענג אצלך – נראה נפלא! האוכל, החוויה והצילומים הנהדרים. (רק חבל שהם לא יותר גדולים כי אז ההנאה היתה גדולה יותר אף היא! )
אל תפסיקי…
הילה
פוקצ'ה עם תאנים וגורגונזולה נשמע לי כמו שלמות.
משהו שאני הולכת לחשוב עליו ביומיים הקרובים
תודה
שלום שרון,
ממש במקרה נתקלתי בבלוג שלך והוא יפהפה ומלא נשמה. כייף לראות ולקרוא.
בדיוק מתפיחה את הבצק, אעדכן איך יצא 🙂
הכנתי מקמח כוסמין ויצא מעולה!
אני אנסה גם!