EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

קארד לימון #2

מתכונים

LeMoN CuRd #2

Ricette

לאירועי הפרק הקודם: לחץ כאן.

פרק שני ואחרון בהחלט: הבטחתי לשוב עם שילובים חדשים לקארד לימון שיהיו קצת יותר עסיסיים מעוגיות חמאה וכמובן שקיימתי.
הגעתי עם עוגת רולדה שהכנתי לפי המתכון של סבתא שלי וליתר בטחון גם עם קפאקייקס בציפוי קארד. אני (הכי אובייקטיבית שיש) הייתי מאד מרוצה מהתוצאות, גם פייטרו אהב, גם ההורים שלו ורק אחותו, הלא היא גיסתי הגרגרנית, תוך כדי בליסה מילמלה בקול ממש רם "קצת דיאטטים הקינוחים שלך, את יכולה להוסיף להם קצת נוטלה".
נימוסים אירופאיים שכאלו.
.

Lemoncurd1

המתכון לקארד לימון נמצא בפוסט הקודם:
לחץ כאן.

  • מתכון לרולדה
    כמות לשתי רולדות בתבנית מלבנית (32×26)
  • 4 ביצים מופרדות
    ½ כוס מים
    ½1 כוסות סוכר
    ½1 כוסות קמח רגיל
    2 כפות מיץ לימון
    4 כפות שמן
    1 שקית אבקת אפייה

במיקסר מקציפים לקצף יציב 4 חלבונים, תוך כדי פעולה של המיקסר מוסיפים בהדרגה חצי כוס מים, ממשיכים בהקצפה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שמתקבל קצף חזק.
בקערה נפרדת מערבבים חלמונים, מיץ לימון, שמן ואבקת אפייה – עד שמתקבל קצף צהוב, אותו מקפלים לתוך הקצף הלבן. לבסוף מקפלים בעדינות לתוך התערובת את הקמח. מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן, מעבירים לתבנית חצי מכמות התערובת ומשטחים באופן שווה. אופים בתנור שחומם מראש על 170 מעלות כ- 15 דקות או עד השחמה. פורסים נייר אפייה ומפזרים עליו אבקת סוכר, מוציאים מהתנור והופכים מיד את העוגה (עם הנייר אפייה) על הנייר המסוכר ומגלגלים. לאחר שהצטננה פותחים בזהירות את העוגה, מורחים את הקארד לימון ומגלגלים חזרה. מקשטים בפירות יער/תותים ושומרים בקירור.

** הערה מסבתא רחל – אפשר לאפות את התערובת כולה בתבנית אחת לקבלת עוגת לייקך (טורט) גבוהה.

  • קאפקייקס קארד לימון
  • המתכון הבסיסי והמוצלח שייך לקרין גורן.
  • אני הוספתי בעת מילוי המנז'טים כפית של קארד באמצע, זה הוסיף טוויסט נחמד לעלילה ואחרי האפייה ציפיתי בקארד לימון עם פטל לקישוט.

**  כמויות **
המתכון של הקארד לימון מספיק למילוי שתי רולדות, לעומת זאת, עבור הקאפקייקס נדרשת רק כחצי מכמות הקארד.

Prima parte: Clicca qui per il post precedente. Seconda e ultima parte: come vi ho raccontato ho promesso di ritornare con un nuovo dolce a base di Lemon Curd, un po' piú goloso dei biscotti al burro. Ovviamente ho mantenuto la mia parola, e per non sbagliare ho portato 2 dolci, un rotolo di pan di Spagna con ricetta di mia nonna e dei cupcake decorati con il lemon curd. Io, obiettivamente, ero molto soddisfatta dal risultato, Pietro ha pappato con piacere e anche i suoceri hanno apprezzato, ma come sempre manca 1 per far 31, mia cognata ha richiesto espressamente Nutella nei miei dolcetti.

Swissroll2

La ricetta per il Lemon Curd si trova nel post precedente: Clicca Qui

  • Rotolo di Pan di Spagna
    Ricetta per 2 rotoli in un teglia rettangolare (26×32)
  • 4 uova
    ½ bicchiere di acqua
    1½ bicchiere di zucchero
    1½ bicchiere di farina
    2 cucchiai di succo di limone
    4 cucchiai di olio
    1 bustina di lievito per dolci in polvere

Montare a neve gli albumi, aggiungere gradualmente l'acqua e sempre gradualmente aggiungere lo zucchero fino ad ottenere una crema forte. In una ciotola mescolare i tuorli con l'olio, il succo di limone e il lievito, si ottiene una schiuma gialla che va unita alla crema bianca. Infine incorporare la farina. Foderare un teglia con una carta da forno oliata, versare dentro metá dell'impasto e spalmarlo in modo omogeneo. Infornare a forno preriscaldato a 170 gradi per circa 15 minuti o finché non diventa dorata. Preparare un'altra carta da forno spolverata con zucchero a velo, togliere la torta dal forno, rivoltarla subito  sull'altra carta zuccherata e arrotolarla. Quando si raffredda, aprirla lentamente, spalmare sopra il Lemon curd e richiuderla. Decorare con piccoli frutti o fragole e conservarla in frigo.
**Nota della Nonna – si puó infornare l'impasto intero in una teglia unica per ottenere un alto pan di Spagna (Chiamata da noi Tort dal tedesco o Lekech in Idish)

  • Cupcake al Lemon Curd
    **La ricetta è di una brava cuoca Israeliana, ecco la traduzione:
  • 200 grammi di burro
    300 grammi di zucchero
    2 uova
    350 grammi di farina
    2.5 cucchiai di lievito in polvere
    pizzico di sale
    240 ml di latte

Impastare bene burro, zucchero e aggiungere le uova. In una ciotola settacciare farina, lievito e sale e aggiungere all' impasto gradualmente alternando con il latte fine ad ottenere un composto omogeneo. Riempire le formine con l'impasto (io ho aggiunto in mezzo anche un cucchiaino di Lemon curd) e infornare a forno preriscaldato a 170 gradi per circa 20-25 minuti. Quando si raffredano decorare con il Lemon Curd e i  piccoli frutti.

** Quantitá **
La ricetta del Lemon curd basta per farcire due rotoli, invece se preparate i cupcake basterá metá del Lemon Curd.

 

שבוע טוב לכולם

Buona settimana

  1. marxmus

    זה נראה כל כך טוב, שבא לי לנגוס במסך… אולי אלך לאכול משהו…:)

    1. Sharon
      Sharon

      אתה יכול לנגוס בחטיפים המושחתים שלך, ולשלוח לפה אחד או שניים

      1. Sharon
        Sharon

        בצדק! אני כל שנה מקבלת את המשלוח מנות עם האוזני המן של סבתא שלי בפסח.

  2. טעמים שרואים מכאן

    כמה יופי!! התמונות שלך פשוט עושות חשק…
    הרולדה נכנסה אצלי לרשימת "הדברים שאני חייבת לאפות".
    אחלה רעיונות לשימוש בלימונים

    1. Sharon
      Sharon

      תודה רבה! עכשיו שהם נגמרו – הפסקה קלה מכל המתוקים האלו 🙂

  3. סיגל בן נון

    אין עליך!
    (וישר רצתי לראות את הוורסיה הרישמית, באיטלקית – את גורמת לי עונג רב עם הנויאסים שמתחייבים.)
    רעיון הרולדה מעולה!!
    ועל הצילומים נותר לי רק לומר: "אוחחחח!"

    1. Sharon
      Sharon

      תודה סיגל, כיף לשמוע! החלק האיטלקי עובר צנזורה אצל פייטרו לפני הפרסום פשוט כי CI VUOLE.. שבוע טוב!

  4. Lital Mordechai

    שילוב מרענן של אדום וצהוב!
    והפרק הראשון שלך אצלי עדיין בתכנון 🙂

  5. מקופלת

    טוב, פרק ראשון עוד לא יצא לפועל והלימונים מתגלגלים סתם בבית (הם היו מסודרים יפה בקערה אבל כמה ילדים חשבו שנורא כיף לגלגל אותם סתם על הריצפה או לזרוק אחד על השני…). הרולדה נראית מרהיבה…לחלוטין….

    1. Sharon
      Sharon

      תודה רבה! לפחות הם בחרו לשחק בלימונים ולא בביצים 🙂

  6. Edible Poetry / שירה אכילה

    תמונות כל כך יפות. קארד לימון אכלתי פעם ראשונה בהודו על ריבועי בצק פריך. זה היה מעולה ולא הצלחתי לשחזר בבית. עכשיו אנסה. תודה! 🙂

COMMENTS