ברוסקטת עגבניות
Bruschetta al pomodoro
זה הולך להיות פוסט קצרצר, פוסט על לחם ועגבניות. האיטלקים חיברו אותם יחד והמציאו את הברוסקטה, מנה קלילה, לא מתחכמת, פשוטה וטעימה שמתאימה במיוחד לימים של קיץ קשים לעיכול. ימים שאי אפשר להתנתק מהחדשות, מהמחשבות, מהדאגות ובעיקר מהגעגועים הביתה.
- ברוסקטת עגבניות
פרוסות לחם
עגבניות
בזיליקום
שן שום
מלחפלפל
שמן זית- מכינים סלט עגבניות קצוץ עם בזיליקום, שמן זית, מלח ופלפל. קולים פרוסות לחם בעובי של כ-2 ס"מ על מחבת פסים עד השחמה. חוצים שן שום ומשפשפים אותה על גבי הפרוסות. מניחים בנדיבות מהסלט עגבניות על כל פרוסה ומזלפים מעל שמן זית. מגישים מיד, כשהלחם עדיין חם.
אפשר לשדרג ולמרוח על הפרוסות גבינה (ריקוטה למשל) או כל ממרח אחר שאוהבים (פסטו לדוגמא), להגיש בצורת סלט קפרזה עם פרוסות עגבנייה וגבינת מוצרלה או במקום להשתמש בעגבניות טריות לצלות אותן בתנור עם שמן זית, מלח ופלפל גס.
Un post al volo con solo due ingredienti, pane e pomodoro, che insieme sono un'altra invenzione geniale della cucina italiana. Un piatto semplice e veloce ideale per questi giorni carichi di preoccupazioni per il mio paese e con poco tempo per cucinare.
- Bruschette al pomodoro
- Fette di pane
- Pomodori
- Basilico
- Aglio
- Sale pepe
- Olio d'oliva
- Tagliare a cubetti i pomodori e condire con basilico, sale, pepe e olio. Abbrustolire le fette di pane spesse circa 2 cm sulla griglia e strofinare sopra uno spicchio d'aglio. Farcire con l'insalata di pomodori, un filo d'olio e servire subito.
Potete ovviamente giocare con la farcitura, aggiungere un formaggio, spalmare un buon pesto, condire come la caprese o, invece di usare pomodori freschi, grigliarne qualcuno con olio, pepe e sale.
סופשבוע שקט ונעים
Buon ferragosto
♥
כרגיל, התמונות פשוט מהממות!
תודה רבה!
יאוווווו
לראות תמונות כאלה על הבוקר…. זה לא פייר. אני כבר רעבהההה בגללן
וזה גם נשמע מעולה, חוץ מזה שאני מתה על בזיליקום במיוחד עם עגבניות
תודה וויני! מסכימה לגמרי שבזיליקום ועגבניות זה שילוב מושלם 🙂
התמונות שלך כ"כ יפות…
כמה פשוט, ככה טעים, בדיוק כמו שאוכל צריך להיות!
תודה תודה!
תמונות נהדרות שרון
תודה רבה חיה
בטח העגבניות אצלכם מדהימות עכשיו, מבקבקת קצת מיץ לשנה הקרובה?
השנה לצערי לא, העונה היתה קצרה מדי.
תמונות מדהימות. עושה חשק להכין.
קדימה!
Buon pane e buoni pomodori con erbette profumate sono la combinazione per un ottimo piatto!…non ci vuole moltomper mangiare bene
La semplicità è sempre la cosa migliore 🙂
הבלוג שלך מקסים!!!!! חרשתי דרכו שעות היום ונהניתי מכל רגע. המתכונים מגירים ריר ואני מתכוונת לנסות את רובם מכיוון שאני בשלנית נלהבת. מקנאה בחיים שלכם כאן, עדיף על החום הישראלי בכל רגע. מבקשת להיות מנויה על הבלוג שלך. האם חדר הארוח שתיארת הוא לאורחים בתשלום ?
הדברים הקטנים, הפשוטים והיפים תמיד מנצחים