עוגת גבינה ניו-יורקית
הקיץ הגיע אלינו באופן רשמי. חם בחוץ מאד והעובדה שאין לנו פריזר בבית שאפשר לאחסן בו גלידות וקרח לשעות הקשות מתחילה להעיק. עד שהמטבח החדש יהיה מוכן (הוא מוכן!) עוגת גבינה קרה היא בהחלט פתרון הולם לבעיה. את המתכון קיבלתי מחברה איטלקיה, היא מכינה אותה בתבנית קטנה יחסית, בגודל 22 ס"מ, ככה מתקבלת עוגה גבוהה ומרשימה.
מצרכים לבסיס:
200 גרם ביסקוויטים (אני השתמשתי בביסקוויט דיג'סטיב מחיטה מלאה)
80 גרם חמאה
מצרכים לעוגה:
3 ביצים
80 גרם סוכר
1 כף קמח
תמצית וניל
250 גרם גבינת מסקרפונה
250 גרם גבינת ריקוטה
לציפוי:
ריבת פירות יער ו/או פירות יער טריים
אופן ההכנה:
מפוררים את הביסקוויטים ומערבבים היטב עם חמאה רכה. מרפדים את תחתית התבנית בפירורים, מהדקים ומכניסים למקרר עד שבלילת הגבינה מוכנה. מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף לבן וחזק ומעבירים לקערה. מקציפים חלמונים, סוכר ווניל ומוסיפים בהדרגה קמח, מסקרפונה וריקוטה עד לקבלת בלילה אחידה. מאחדים את הבלילה עם הקצף ומערבבים בעדינות בעזרת כף עץ עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוציאים את התבנית מהמקרר, שופכים מעל בסיס העוגיות את התערובת ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ל- 40 דקות. מוציאים מהתנור, ומניחים להתקרר. מכינים את הציפוי: בסיר על אש נמוכה מדללים ריבה עם מעט מים, או מבשלים כ-100 גרם פירות יער עם מעט סוכר ומים עד שמתקבל סירופ סמיך. שופכים על העוגה את הריבה או הסירופ ומסדרים מעל פירות יער טריים. מכניסים למקרר ללילה שלם, העוגה הרבה יותר טעימה כשהיא קרה מאד ובייחוד ביום שלמחרת.
שבת שלום!
♥
אני הכנתי ברד ממיץ צפרדעים
נשמע ירוק!
יו! נשמע מעולה!! ואפילו הכנסת שם משו מחיטה מלאה (;
נראה מעולה…
נראה מליון דולר
ביומולדת הבא… 🙂
עוגה מטריפה. טעם של עוד.
נשמע ונראה ממש טעים אם רוצים להגדיל לתבנית 26 אינצ מה היחס שמוסיפים ???
לתבנית 26 ס״מ את יכולה להשאיר את אותו היחס היא פשוט תצא קצת יותר נמוכה.
מקסים, והתמונות מדהימות!
שלום, רציתי לשאול.. אם במקום
250 גרם גבינת מסקרפונה
250 גרם גבינת ריקוטה
אשתמש רק במסקרפונה? התוצאה תהיה דומה? ואם כן באיזה כמות מדובר?
את יכולה להשתמש רק במסקרפונה, תשמרי על אותן כמויות.