אוזני המן
Orecchie di Aman
בשבוע שעבר חגגו ברחבי אירופה את הקרנבל, שזה ממש כמו הפורים שלנו רק בלי האוזני המן. באיטליה המאכל המסורתי של החג הוא עוגיות מטוגנות מצופות בהמון אבקת סוכר (קיאקרה/בוג'יה/ פראפה וכל איזור עם השם שלו), טעימות ממש מהסוג שאי אפשר להפסיק לנשנש אבל אחרי שבכל יום מישהו אחר דאג להביא למשרד את הגרסה שלו לאותן עוגיות החלטתי לשים סוף לכל המטוגן הזה וגם לעשות להם היכרות עם החג שלנו. סיפרתי להם את תקציר אירועי מגילת אסתר, הבאתי משלוחה עם אוזני המן ועוד מתוקים טעימים ולא מטוגנים.
- אוזני המן – מתכון של סבתא רחל
לכמות של כ-40 עוגיות - 2 ביצים שלמות
2 חלמונים
8 כפות סוכר
8 כפות שמן
קליפת לימון מגורדת
1 כף חלב
כ-600 גרם קמח רגיל
מקציפים את הביצים והחלמונים, מוסיפים את הסוכר ולאחר מכן את השמן, החלב וגרידת הלימון. מוסיפים בהדרגה את הקמח ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ, קורצים עיגולים בעזרת כוס, במרכז כל עיגול מניחים את המילוי וסוגרים בצורת אוזן. אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד השחמה.
מילוי: אני הנחתי במרכז של כל עיגול קוביית שוקלד אך אפשר כמובן להחליף ולגוון בממרח שוקולד, תמרים, פרג, ריבה וכו' וכו'.
Finito il Carnevale, arriva Purim, la versione ebraica della festa. Il dolce tipico di Purim non è fritto come le chiacchere /bugie /frappe ma cotto al forno e si chiama Orecchie di Aman, il crudele Aman che voleva uccidere gli ebrei di tutto l'impero persiano (se volete potete leggere di più qui).
Oltre i costumi e le sfilate si scambiano anche cestini di dolci (Mishloach manot) tra parenti e amici.
.
- Orecchie di Aman – Ricetta della nonna
Per circa 40 biscotti - 2 uova intere
2 tuorli
8 cucchiai di zucchero
8 cucchiai di olio
buccia di limone grattuggiata
1 cucchiaio di latte
circa 600 grammi di farina
Battere le uova e i tuorli, aggiungere lo zucchero e dopo l'olio, il latte e la buccia grattuggiata. Impastare con la farina fino ad ottenere un composto omogeneo. Infarinare il piano di lavoro, stendere la pasta con uno spessore di circa mezzo cm e con un bicchiere ricavare dei cerchi. Al centro di ogni cerchio mettere un pezzettino di cioccolato (o altri ripieni come la marmellata, la Nutella, crema di datteri, semi di papavero ecc..) e chiudere creando tre spigoli ben sigillati. Infornare a forno preriscaldato a 180 gradi finchè non diventano dorati.
חג עליז שמח וטעים
Buon Purim, felice e goloso
♥
מקסים מתוקה! פורים שמח! xxx
תודה שרוני! חג שמח
Oh tesoro! Non sai da quanto volevo provare questa ricetta!! Grazie, davvero.. mi piace tantissimo e volevo una versione che mi soddisfacesse: eccoti! Un bacio con affetto e complimenti! <3
Grazie Ely, le ricette della nonna arrivano con garanzia 🙂 Buon fine settimana, un bacione
איפה נרשמים לקבל משלוח מנות? D:
קופסאות מקסימות!
רעיון לשנה הבאה 🙂 תודה!
איזה כיף זה לקבל משלוח מנות ממך 🙂
הכל מושלם- מהעוגיות ועד לקופסאות המדהימות
פורים שמח!
איזה כיף לשמוע! תודה רבה וחג שמח!
אני עם אפרת 🙂
המשלוח מנות מקסים ומתוק!!
חג פורים שמח!!
תודה רבה ליטל! חג שמח!
נראה מעולה, אני חושבת שהכי טעים עם קוביית שוקולד באמצע…והתמונה עם אוזני בהמן זרויות אבקת סוכר…אליפות
הכי טעים עם שוקולד השחר באמצע 🙂 חג שמח !
יש לך בלוג מצוין. את כותבת באיטלקית כי את חיה באיטליה?
תודה! וכן.. אני גרה באיטליה 🙂
יש לי מלא שאלות! 🙂 באיזו מצלמה את משתמשת? הצילומים מצוינים ואני בדיוק לפי החלפת מצלמה. האם את ממליצה?
היי! סליחה על התשובה המאוחרת.. אני משתמשת בניקון D3100 ועדשת מאקרו 50 מ"מ. במה את משתמשת כרגע?
אני משתמשת בקאנון A620 – הנה כזו: http://www.dpreview.com/reviews/canona620
אנשים אומרים לי שהיא טובה ושאני יכולה להוציא תוצאות טובות.
גם אני השתמשתי בדומה לזאת בהתחלה. אני חושבת שעם כיוון ידני, חצובה ותנאי אור טובים אפשר להוציא ממנה תוצאות טובות
את מרוצה מהניקון שלך?
מאד מאד!
אחרי שראיתי תמונות באינסטגרם שלך, עשית לי חשק לאוזני המן (שמעולם לא היה לי) 🙂 אז חיפשתי מתכון שלך ואתחיל להכין היום!
אני מאוד אוהבת את הבלוג שלך
שבוע טוב
יעל